LBL_YAZI
SAYFA 1 SAYFA 2 SAYFA 3 SAYFA 4 SAYFA 5 ARŞİV
  Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe

Bize Ulaşmak İçin
[email protected]

 

Evrendeki Zeki Canlılar

         Bir an için şöyle düşünelim: Sadece karbon elementine bağlı bir beden yapısı koşulu olmasın. Çevrenin yaşama olanak tanıyacak sınırlarının da dikkate alındığını varsayalım. Böylece her an her yerde zeki bir canlı olabilir. Bu sefer de karşımıza zaman ve yer konusu çıkacaktır.
          Bizim güneş sistemi dışında kalan en yakın uzay cismi yaklaşık 4,5 ışık yolu uzaklıktaki bir yıldız. Kuramsal olarak erişilecek en büyük süratle bile birkaç bin yılda ancak oaraya gitmek mümkün. Uzayla ilgili ölçüler çok ...


 

devamı...   


  Spiritualizma 

GÜMÜŞ  KORDON

           Sanskrit öğretilerinde, insan ruhunu Tanrı'ya (Ulu Güç ya da Ruhsal Öz'de denebilir) bağlayan "gümüş bir kordon" dan bahsedilir. Bu ilâhi enerji başın üstünden (taç şakradan) aşağı doğru akar. Sushumna enerjisinin bir uzantısı olan "gümüş kordon" ruh ve vücudu birbirine bağlar.
          
 Kundalini yoga ya da meditasyonunun uygulayıcıları, Kundalini enerjisinin omurganın dibindeki kök şakradan taç şakraya ve oradan da ilâhi ruh ve ruhsal gerçekliğe doğru hareket ettirilmesiyle ilgili teknikler öğretirler.

 


NE@#!*BİLİYORUZKİ !?
WHAT THE BLEEP DO WE KNOW!?

          2004 yılında çeşitli film festivallerinde bir En İyi Film, iki En İyi Belgesel, iki Seyirci ödülü alan 'Ne Biliyoruz ki' adlı bu film Mart ayında İstanbul'da gösterime giriyor. 

          Filmin konusu: Kocası tarafından aldatılan ve mesleği olan fotoğrafçılıktan giderek soğumaya başlayan Amanda, anti depresanlarla yaşamın içinde kaybolmaya başlar. Ancak şans eseri (!) tanıştığı kişiler onun kendisini bulmasını ve olağanüstü...

devamı...   


Zihin Kontrolu
ve
Toplumsal Delilik

Kendini denetleyemeyenler için bilgelik yoktur.
Kendini denetleyemeyenler Zihinlerini yoğunlaştırmanın büyük gücünü kullanamazlar.
Zihnini yoğunlaştırmasını bilmeyen insan özgür olamaz.
Özgür olmayan bir insan nasıl mutlu olabilir?


                                         Bhagavad Gita

devamı...   



Felsefe Hayatın Analizi

         Felsefe neden gereklidir, felsefeye neden ihtiyaç duyarız? ABD'ye göç etmiş Rus yazar Ayn Rand'ın görüşlerini anlatmak isteyen kişiler tarafından hazırlanan "www.bencil.org" adlı sitede bu soruya güzel bir yanıt buluyoruz... Neden gurursuz yaşadığınızı, ateşsiz sevdiğinizi, direnmeden öldüğünüzü merak mı ediyorsunuz?
         Neden her baktığınız yerde cevapsız kalmaya mahkûm sorularla karşılaştığınızı, hayatınızın neden imkânsız çelişkilerle dolduğunu ...
      

devamı...   

Maddî ve Psişik
Titreşim Sistemleri

         İnsan bedeni, ruhsal varlığının şuur ve bilgi seviyesine göre bir titreşim içindedir. Bu titreşimler iki kaynaktan neşrolur. İlki maddî şahsiyetimizi meydana getiren atomik titreşim, diğeri ise benliğimizi oluşturan psişik titreşimdir.
         Psişik titreşim yoğunluğumuz, maddî titreşim yoğunluğumuzdan ölçülemeyecek derecede daha geniş ve özelliklidir. Bundan dolayı bu güçlülük, evren içerisinde saklı bulunan birçok tesir planları ile ilişkisini temin eder. Bu bağlantıya uygun olarak beden bir paratoner gibi bir çok titreşimleri ...

devamı...   


AKREBİN  SİGARASI

        Evvelce şöyle bir söz vardı, akrabanın akrabaya yaptığını akrep yapmaz, diye. Şimdi durum daha kötü. Çünkü insanın kendine yaptığını akrep yapamaz oldu. Hangi bir yanlışlığı ele alalım?  Sigara ile mücadeleyi amaç edinmiş Türk Toraks Derneği nin sitesinden aldığımız bilgiye göre yeryüzünde yaklaşık bir milyar kişi sigara içiyor. Bu bir milyar kişinin % 80 az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde. Doç.Dr.Kemal Yeşilmen çok kolay okunan ve anlaşılan ilginç anlatımlı ve yararlı kitabı "Hastalık Üreten Yaşam Tarzımız Nasıl Değişir?" de "hayy kitap Şubat/2006" sigara ...

devamı...   


Beynimizin gereksindiği beslenme biçimi:

1-Sebze ve meyveleri beslenmenizin temel bölümü haline getirin. 2-Kümes hayvanlarını derisiz yiyin ya da az yağlı et ya da av hayvanı yiyin. 3-Kuru fasulye, her türlü baklagil, özellikle tuzsuz yer fıstığı yiyin.
4-Ceviz, badem başta olmak üzere  kabuklu yemişler yiyin. 5-Yağlı balık (som balığı, sardalye, uskumru, palamut, hamsi) ve kabuklu deniz hayvanları (temizliğinden eminseniz) yiyin. 6-Omega 6 yağını (özellikle mısır yağı), hidrojenle birleştirilmiş sebze yağlarını ve trans yağlı asitleri azaltın.
7-Şeker ve  sodyumu azaltın. 8-İşlemden geçirilmiş  yiyecek tüketimini azaltın.
9-Vitamin/mineral takviyeleri alın.10-Haftada birkaç kez balık yemiyorsanız balık yağı kapsülleri alın.
Mucize Beynimiz (2), Beslenme ile ilgili Sinir Bilimi.

Ana Sayfa | Hakkımızda | Ziyaretçi Defteri Bugüne kadar sitemizi  kişi ziyaret etti, Şu anda  kişi sitede.