TENKİT KENDİNE, BİLGİ EHLİNE, SEVGİ SEVENEDİR...

SAYFA 1 SAYFA 2 SAYFA 3 * RUHSAL BİLGİ SİTESİ * DOĞRU YAŞAM BİLGİLERİ *                                 *ARAMADIĞIMIZ  HAZİNEYİ  BULAMAYIZ.* SAYFA 4 SAYFA 5 ARŞİV
  Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bize Ulaşmak İçin
[email protected]
Yazdırılabilir Versiyon

 

 

İ r i d o l o j i


İnsanı Gözünden Tanımanın Yolu

 

Artık gözler; beden, zihin ve ruh bütünlüğünün aynasıdır. Çünkü iridoloji sayesinde gözler insan sağlığının da aynası oluyor.

 

İridoloji, iris tabakasına bakarak, sağlık durumumuz hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayan bir metot. Vücuttaki organlar, iriste belirli bir noktayla temsil ediliyor. Gözümüzdeki renk değişiklikleri, bulutlanmalar, çizgiler ve şekiller sağlığımızla ilgili ipuçları veriyor. Yani İridolog gözünüze bakarak, göz haritalarının yardımıyla hastalıklara teşhis koyuyor.

 

Her göz irisi parmak izi gibi özel; bu yüzden iridoloji kişiye özel bulgular sağlıyor. Temelleri birkaç bin yıl öncesine dayansa da, iridolojinin babası Macar doktor İgnatz von Peckely.

 

Günümüzde iridoloji, hasta hakkında genel bilgiler edinmek için kullanılan bir teşhis yöntemi. Zarar görmüş organlar, sinirsel rahatsızlıklar, fazla veya az çalışan salgı bezleri hakkında göze bakılarak yorum yapılabiliyor.

 

İridoloji, 2000-3000 sene öncesinde Çin şifacılar tarafından uygulanıyormuş. Bilim temeli ise 1800’lü yıllarda Macaristan’da atılmış. İgnatz von Peczely’nin bir baykuşu incelemesi ile başlıyor. Ayağı kırık olan baykuşun göz irisinde siyah çiziğin farkına varıyor ve bu çizik ayağın düzelmesi ile ortadan kalktığını inceliyor. 1920’lerde Avrupa’da aktif bir döneme giriliyor. Amerika’da ise 1960’larda Bernard Jensen tarafından temeli atılıyor.

 

Amerika’da İridoloji uygulayıcısı olmak için doktor olmak gerekmiyor. İridoloji eğitiminden geçmek yeterli bulunmakta. Bu metodu kesin teşhis yöntemi olarak kullanmak yanlış olur. İridoloji için vücudu tanımlama, bir ön teşhis metodu diyebiliriz. Tıbba yardımcı bir metottur.

 

Göz irisi yaklaşık 28.000 sinir ucu barındırır. Henüz bunların net işlevleri tanımlanabilmiş değil. Vücudumuzda beyin ve omurgada bu kadar yoğun sinirler bulunmakta. İris kasları ve alt ‘epithelium’ tabakası beynin ve omuriliğin benzer maddesi olan neurectoderm’den oluşuyor. Bu doku kalıtımsal oluşumları taşıdığı varsayılan dokudur, koruyucu tabaka ile tanımlanır.

 

Göz bebeğinin etrafındaki bölge sindirim bölgesini temsil eder. Vücudun toksit tıkanmalarını gösterir. İlk tıkandığı yer sindirimdir. Gözün etrafındaki beyaz kısım schlera bölgesi’dir. Schleraloji çalışması iridolojiden ayrıdır. Her iridolojist bu konu ile çalışmayabilir. Tek yumurta ikizlerinde bile iris farklıdır.

 

Chi Dergisi, Mayıs 2005

 

(Güncelleme: 11/02/2006)

<< geri
Ana Sayfa | Hakkımızda | Ziyaretçi Defteri Bugüne kadar sitemizi  kişi ziyaret etti, Şu anda  kişi sitede.