TENKİT KENDİNE, BİLGİ EHLİNE, SEVGİ SEVENEDİR...

SAYFA 1 SAYFA 2 SAYFA 3 * RUHSAL BİLGİ SİTESİ * DOĞRU YAŞAM BİLGİLERİ *                                 *ARAMADIĞIMIZ  HAZİNEYİ  BULAMAYIZ.* SAYFA 4 SAYFA 5 ARŞİV
  Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba

  ZAMAN SONRASINA ...
  SAHİP OLMA DUYGUMUZ
  İRADE NİYETLE GÜÇLENİR
  YEDİ SES, YEDİ RENK...
  GÖNÜL DEĞERLERİMİZ -1
  KAZANÇ EMEK KARŞILIĞIDIR
  UYANIŞ İÇİN BAŞLANGIÇ
  UYANIŞ İÇİN AKTİFLEŞME
  DİLEKLER GERÇEĞE AİT...
  BİLGİ, HİZMET VE GÜÇ
  KOŞULSUZ SEVGİ NEDİR?
  ZAMAN IŞIK ANAHTARDIR
  VİCDANDA YASA, GÖNÜLDE O'
  ANLAMAK AHENK SAĞLAR
  İKİNCİ ZAMAN
  ZAMANI YAŞIYOR OLMAK
  İYİ VE DOĞRU
  DİKKAT ÜST BİLİNCİMİZİN...
  SEVGİ VE YAŞAM
  ZİHİN VE SEVGİ
  İYİLİK BÖYLE BİR ŞEYDİR
  UMUDU DAHA GENİŞ DÜŞÜNMEK
  HAYRI BİLMEK O'NA ERMEKTİR
  EYLEM YOKSA BİLGİ...
  IŞIK OLMAK
  KORKU VE ENDİŞE
  BİRLEŞTİRİLEN DEĞERLER
  BAŞEDEMEDİĞİMİZ SINAVLAR
  DÜNYA OYUNU...
  SEVGİ ÜZERİNE...
  RUHSAL İNCELİK
  ŞUUR VE BOYUT ANLAMLARI
  GÜCÜN KAYNAĞI AŞK...
  GERÇEĞİN GÜCÜNÜ GİYİNMEK
  TV'DE NELER VAR?
  ÖZGÜR MÜYÜZ?
  KURTULUŞ KENDİNİ BİLMEKTİR
  BİLGİ, SEVGİ VE HAYIR
  RUHSAL DENGE VE DÜZEN
  RUHSAL GERÇEK
  GERÇEK BİZ KİMİZ?
  RUHSAL YOLUN ÖNCELİKLERİ
  BİRLİK VE HAYIR İLİŞKİSİ
  BÜTÜNLENMEK
  ALLAH İNANCI
  TV'DE NELER VAR?
  RUHSAL ÖZGÜRLÜK
  ÖZGÜR OLMAK
  DİLEKLERİMİZ
  ÖZ BİLGİ
  HİZMET YARATMAK
  O'NUN ADALETİNİ ANLAMAK
  İLAHİ ADALETİN TECELLİSİ
  KADERİMİZİ BİZ Mİ YARATIYORUZ?
  SEVGİ VE AYDINLANMA
  TV'DE NELER VAR?
  YÜKSEK HİSSEDİŞ
  HAYRI BİLMEK
  SEVGİ VE KENDİNİ BİLME
  SEVGİ VE İNSANÎ DEĞERLER
  YENİ BOYUTA HAZIR MIYIZ?
  TV'DE NELER VAR?
  KARDEŞLİK ANLAMI
  YALAN SÖYLEMEK
  O'NUN SELAMI
  ATEŞ VE YANMAK
  DÜŞÜNCE SEVGİ VE İYİ OLMAK
  ANLAMAK DÜŞÜNMEK ARAMAK
  SEVGİ, İNANÇ, BİLGİ, VE NEŞE
  TV'DE NELER VAR?
  VAROLUŞ SORUMLULUĞU
  İNSANIN ÖZ DÜZENİ
  RUHSAL BİLGİYE UYMAK
  ŞUURLANMA
  KENDİMİZİN SORUMLULUĞU
  YALNIZ İYİLİK
  BERABERLİKTEN BİRLİĞE
  BİLGİNİN HAKEDİLİŞİ
  İNANMAK İLE YAPMAK
  İNANÇ VE SABIR
Bize Ulaşmak İçin
[email protected]
Yazdırılabilir Versiyon

 

HAFTANIN SORUSU OKUYUCU YAZILARI

 

Kararlılık Nasıl Bir Durumdur?

 

           Kararlılık hiçbir tereddüdün olmadığı bir durumdur. Kararlı olunan konu her şeyin önündedir. Kararlılık, amacın gerçekleşmesi için bütün olanakların seferber edilmesi, her yolun denenmesi, bunun için bilgi ve deneyimin sağlanmasıdır. Kararlılık kesintisiz bir şuur eylemidir ki uyurken bile faaldir. Kararlı kişi amaçla bir arada olamayacak her şeyden vazgeçebilmelidir. Kararlılık yardımcı sistemleri harekete geçirir; bu kimi zaman dünya olanaklarının kendiliğinden ortaya çıkmasıdır, kimi zaman amaca yardımcı düşünce ve sezişlerin açılımlarıdır. Eğer “ne yapsam acaba, aklıma hiçbir şey gelmiyor” diyorsak kararlı değiliz demektir. Çünkü kararlılıkta ruh gücü devreye girer.

 

           Kararlılığımızın derecesini anlamak için, günlük yaşamı nasıl geçirdiğimize, çevreyle ve kendimizle ne nitelikte bir ilişki ağı içinde olduğumuza, geçmiş ve gelecekle ilgili düşüncelerimize bakmak gerekir. Eğer her şey “ o kararlılık” öncesi gibiyse ortada kararlılık da yoktur. Çünkü ciddi bir kararlılık tüm yaşantımızı değiştirir.

 

Güney Haştemoğlu – 17.03.2008 *ruhsalboyut.com*

 

 

           Kararlılık, dünyevi veya ruhsal bir amaç doğrultusunda saptanan hedef ya da hedeflere varmak için her şeyi yapma kararı almaktır. Bu süreçte önümüze çıkacak bilinen engeller olduğu gibi, önceden belli olmayan engellerin de bulunabileceği dikkate alınır. Ve bunlara göre bir plan yapılır. Planın aşamaları bir programa bağlanır. Değişik durumlardaki seçeneklerin neler olabileceği ve hangi durumlarda hangi seçeneğin tercih edileceği önceden kararlaştırılır. Yine de önceden öngörülmeyen durumlarla karşılaşılması halinde nasıl davranılacağı esnekliklerle tespit edilmeye çalışılır. Görülüyor ki kararlılık, gelecekteki hareket tarzımızın detaylı bir çalışma sonunda tespit edilmesi olmalıdır. Bir coşku veya saplantı ile “her şeyi yapmaya hazırım” şeklindeki ani bir kararlılığın başarı şansı yoktur. Sadece usulüne uygun karar almak da yeterli değildir. Çalışarak alınan kararlar daha çok çalışarak ancak sonuca ulaştırılabilir.

 

           Ciddi bir kararlılık için bu yolun benimsenmesi ve tabii uygulanması elzemdir. Konu ruhsal bir amaç ise daha uzun zamanlar, daha süptil konumlar ve daha az somut basamaklarla karşılaşılacağı bilinmelidir. Çünkü madde üzerinde alınan çabuk ve gözle görülür elle tutulur sonuçları, maddi olmayan konularda aynı şekilde almak mümkün değildir. Biri kısa vadeli-geçicidir, diğeri ebedi vadede kalıcıdır. Aslında kararlı olmak, kararlılıkla hareket edebilmek alınan önemli bir mesafenin göstergesidir, onu azimle uygulamak ise başarının vazgeçilmez şartı. Biliyoruz: “çağırılanlar çok fakat seçilenler azdır”. Seçilenler içerisinde kararlılar daha da azdır.

 

Osman Türkmenler – 17.03.2008 *ruhsalboyut.com*  

 

 

           Şeksiz ve şüphesiz hiçbir tereddütte maruz kalmadan bilmek ve inanmak kararlılığı doğurur. Bir şeyde şayet irade gösterip bir duruş ve eylem sergilenecekse, insanın tam olarak inanmasından doğal bir şey olmaz.

 

           Günümüzde insanların her konuda gayri ciddi olmaları ve bunun paralelinde dengesiz davranış göstermeleri, konular hakkında tam bir bilgi bütünlüğüne sahip olmamalarından ileri gelmektedir veya mevcut bilgiler tatmin edici ve tamamlayıcı değildir. Bu durum aslında evrensel kurallar ile insansal kuralların çatışmasıdır. Zaten evrensel kurallar hakkıyla söz konusu olduğu yerde irade ve kararlılık vardır ve bunun aksini kimse söyleyemez.

 

Orhan Yarat – 18.03.2008 *ruhsalboyut.com*

 

 

           İnsan, bir isteğini bir niyetini yerine getirmek; bir sorununu veya bir problemini çözmek için evvela düşünür. Çeşitli çıkış noktaları bulur. Bunları uygulamak için çeşitli imkânları araştırır. Ve sonunda kimseyi rencide etmeden, rahatsız etmeden, merakını uyandırmadan kendi sorununu halletmenin en doğru şeklini bulup onda karar kılar ki, bu kararlılık insana huzur veren, neşe uyandıran, ferahlatan duyguların oluşturduğu bir durumdur.

 

Fahire Öztekin – 18.03.2008 *ruhsalboyut.com*

 

 

           Sadece güçlü ve net bir tutumu başaran kararlı olabilir. Ayrıca özsaygı sahibi olan, yaşamını varsayımlardan koruyan, belirsizliklerin heyecanını ve emsalsizliğini görüp risklerin de olabileceğini hesaplayıp onu göze alan, kazanmayı ve kaybetmeyi aynı kararlılıkla üst şuurla karşılayan, bilinçli dikkatini gerçekten ne istediğine verip karşıt ve uygunsuz düşüncelerle ve de çevre etkisiyle dağılmayan, kadere ya da şansa yer vermeyip kontrolü elinde tutan, önce niyet edip plan yapan ve bunun için zaman ayıran ve de alışkanlıklarının esiri olmayan kararlı bir kişidir. Düstur da şudur ''ne yapacağına karar ver ve yap, ne yapmayacağına karar ver ve yapma''.

 

Günal Gölhan – 19.03.2008 *ruhsalboyut.com*

 

 

           Doğru bilgi ve eylemde olmanın azimli bir sürekliliği göstermek fiilidir. Hedef doğru seçildiğinde mutlaka başarıya götürür. Bu anlamda kararlılık, zihin gücümüzün kesintisiz bir gücü sürdürerek amaca ulaşmada yerinde hareket sağlamasıdır. Bu bir çeşit verimlilik olmaktadır.

 

           Ruhsal anlamda kararlılık, varlıksal uyumdur. Ruhsal güç içinde bulunma halidir. İleri durumlarda ruhsal sevkin zihin ve bedeni güçlü bir şekilde yönetmesi olur. Büyük görevlilerin, dünya hayır planlarındaki başarıları bu tarzdır. Kişiselliğin kalkmasıyla birlikte evrensel hizmet görevini üstlenmeleri misyonudur.

 

Erdem Etiker – 20.03.2008 *ruhsalboyut.com*

 

 

           Kararlılık, aldığımız kararları artan bir güçle uygulayabilme yeteneğidir. Kararların günden güne zayıflaması, ona ait duygu ve düşüncelerin unutulmasından kaynaklanır. Bu söylediklerimiz ile yaptıklarımız arasındaki açığı büyütür. Kararlar her gün tazelenmek ihtiyacındadır. Ta ki içselleşene ve üzerine yeni bir adım atılana kadar… 

 

           Bir karar aldığımızda, içimizde ve dışımızda ona direnen unsurlarla karşılaşırız. Onlara karşı güçlü olmada, kararlılık ön planda rol oynar. Kararlı isek irademizi kullanmak kolay olur. Kısa bir süre sonra direnç yok olur. Kararımızı kolaylıkla uygular hale geliriz. Kararlı değilsek yeniliriz ve irademizin zayıf olduğunu düşünürüz. Oysa kararlılık ve irade farklı hasletlerdir.

 

           Kararlı olmanın anahtarı istektir. Örneğin, bir alışkanlıktan kurtulmak istiyorsak,  kurtulmak istediğimiz işi yapmama isteği, yapma isteğinden daha güçlü olmalıdır. Durum bu değilse, karar almak veya aldığımız sözde kararı uygulamak asla mümkün olmaz.

 

           İnsan zorlanmak istemediği için de isteksiz olur. Oysa zorlanmadan ilerlemek mümkün değildir. Hiç kimse kolay başarılı olmaz. Zamanımızda bilgilerin yağışı altında, çok hızlı bir şekilde uyumlanma şartı var ve hayatın her alanında sık sık kararlar almamız gerekiyor. Bunlar engellerden kurtulmak, mevcut sorumlulukları hakkıyla taşıyabilmek ve bir yandan da yepyeni başlangıçlar yapabilmek şeklinde çok yönlüdür.

 

           Karar almak kendimize verdiğimiz bir sözdür. Onu tutmamak özsaygıyı ve özgüveni kaldırır. Ruhu bozar, özü zedeler. Kendini yok etmenin bir şeklidir. Karar almadan yaşamak ise zaten yaşamak değildir. İnsan hiçbir konuda kendini bırakmamalıdır. “Gerçek kararlılığı gösterenler, O’nun Lütuf ve Yardımlarını en fazla alacak olanlardır.”     

 

Altan Gürol – 20.03.2008 *ruhsalboyut.com*

<< geri
Ana Sayfa | Hakkımızda | Ziyaretçi Defteri Bugüne kadar sitemizi 94038519 kişi ziyaret etti, Şu anda 158 kişi sitede.