TENKİT KENDİNE, BİLGİ EHLİNE, SEVGİ SEVENEDİR...

SAYFA 1 SAYFA 2 SAYFA 3 * RUHSAL BİLGİ SİTESİ * DOĞRU YAŞAM BİLGİLERİ *                                 *ARAMADIĞIMIZ  HAZİNEYİ  BULAMAYIZ.* SAYFA 4 SAYFA 5 ARŞİV
  Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi

  ZAMAN SONRASINA ...
  SAHİP OLMA DUYGUMUZ
  İRADE NİYETLE GÜÇLENİR
  YEDİ SES, YEDİ RENK...
  GÖNÜL DEĞERLERİMİZ -1
  KAZANÇ EMEK KARŞILIĞIDIR
  UYANIŞ İÇİN BAŞLANGIÇ
  UYANIŞ İÇİN AKTİFLEŞME
  DİLEKLER GERÇEĞE AİT...
  BİLGİ, HİZMET VE GÜÇ
  KOŞULSUZ SEVGİ NEDİR?
  ZAMAN IŞIK ANAHTARDIR
  VİCDANDA YASA, GÖNÜLDE O'
  ANLAMAK AHENK SAĞLAR
  İKİNCİ ZAMAN
  ZAMANI YAŞIYOR OLMAK
  İYİ VE DOĞRU
  DİKKAT ÜST BİLİNCİMİZİN...
  SEVGİ VE YAŞAM
  ZİHİN VE SEVGİ
  İYİLİK BÖYLE BİR ŞEYDİR
  UMUDU DAHA GENİŞ DÜŞÜNMEK
  HAYRI BİLMEK O'NA ERMEKTİR
  EYLEM YOKSA BİLGİ...
  IŞIK OLMAK
  KORKU VE ENDİŞE
  BİRLEŞTİRİLEN DEĞERLER
  BAŞEDEMEDİĞİMİZ SINAVLAR
  DÜNYA OYUNU...
  SEVGİ ÜZERİNE...
  RUHSAL İNCELİK
  ŞUUR VE BOYUT ANLAMLARI
  GÜCÜN KAYNAĞI AŞK...
  GERÇEĞİN GÜCÜNÜ GİYİNMEK
  TV'DE NELER VAR?
  ÖZGÜR MÜYÜZ?
  KURTULUŞ KENDİNİ BİLMEKTİR
  BİLGİ, SEVGİ VE HAYIR
  RUHSAL DENGE VE DÜZEN
  RUHSAL GERÇEK
  GERÇEK BİZ KİMİZ?
  RUHSAL YOLUN ÖNCELİKLERİ
  BİRLİK VE HAYIR İLİŞKİSİ
  BÜTÜNLENMEK
  ALLAH İNANCI
  TV'DE NELER VAR?
  RUHSAL ÖZGÜRLÜK
  ÖZGÜR OLMAK
  DİLEKLERİMİZ
  ÖZ BİLGİ
  HİZMET YARATMAK
  O'NUN ADALETİNİ ANLAMAK
  İLAHİ ADALETİN TECELLİSİ
  KADERİMİZİ BİZ Mİ YARATIYORUZ?
  SEVGİ VE AYDINLANMA
  TV'DE NELER VAR?
  YÜKSEK HİSSEDİŞ
  HAYRI BİLMEK
  SEVGİ VE KENDİNİ BİLME
  SEVGİ VE İNSANÎ DEĞERLER
  YENİ BOYUTA HAZIR MIYIZ?
  TV'DE NELER VAR?
  KARDEŞLİK ANLAMI
  YALAN SÖYLEMEK
  O'NUN SELAMI
  ATEŞ VE YANMAK
  DÜŞÜNCE SEVGİ VE İYİ OLMAK
  ANLAMAK DÜŞÜNMEK ARAMAK
  SEVGİ, İNANÇ, BİLGİ, VE NEŞE
  TV'DE NELER VAR?
  VAROLUŞ SORUMLULUĞU
  İNSANIN ÖZ DÜZENİ
  RUHSAL BİLGİYE UYMAK
  ŞUURLANMA
  KENDİMİZİN SORUMLULUĞU
  YALNIZ İYİLİK
  BERABERLİKTEN BİRLİĞE
  BİLGİNİN HAKEDİLİŞİ
  İNANMAK İLE YAPMAK
  İNANÇ VE SABIR
Bize Ulaşmak İçin
[email protected]
Yazdırılabilir Versiyon


Paranormal Normal Oluyor

 

         İçine doğduğumuz dünyada bize duyumsal evrene, düşünsel evrene dair bazı sınırlamalar öğretilir. Bu sınırlamaların içinde özgürce hareket edebiliriz. Ve insan bu koşullanmayla şekillendiği için ona empoze edilmiş sınırları bir süre sonra fark etmez bile.

 

         Gurdjief, buna hapishaneyi güzelleştirmek diyordu. Ona göre hapishane içinde olduğunun bilincinde olmayan insan, hayatı boyunca hapishaneyi daha rahat ve konforlu kılmak için uğraşır. Ama ne olursa olsun orası bir hapishanedir.

 

         Gurdjief’e göre insanın ilk farkına varması gereken şey, bir hapishanede yaşadığının bilincine varması ve bu hapishaneden kaçmak için yolların bulunup bulunmadığını araştırmaya başlamasıdır. Örneğin, o zamana kadar hapishanenin bir kapısı, bir çıkışı olup olmadığı merak edilmemiştir.

 

         Duyumsal evrenimizin sınırlılıkları, biyolojik bir varlık olduğumuz ve ekolojik sistemin bir parçası olarak varlığımızı sürdürebileceğimizi düşünmemizdir. Havasız iki-üç dakika yaşarız. Susuz, biraz daha uzun. Sıcağa ve soğuğa karşı korunmak ve doğaya karşı güvenlik alanı yaratmak zorundayız. Yoksa yırtıcı koşullara sahip bu doğada yaşayamayız.

 

         Duygusal evrenimiz; sevgiyi, aşkı, ait olmayı, erdemi cömertliği, tevazuu, öfkeyi, kıskançlığı, haseti, kendine acımayı, kibirli olmayı, arkadaşlığı, annelik duygusunu, olumlu duyguların hepsini olumlar.

 

         Bunlar insan olmanın parçası olarak, olmazsa olmaz hale gelmişlerdir. Düşünsel evrenimiz, bilimsel ve dinsel düşünce olarak ikiye ayrılabilir. Bilimsel düşünce, doğa yasalarının fark edilmesine bağlı olarak, doğadaki enerjilerin faydamıza kullanılabileceğini vurgular. Dinsel düşünce ise, varlığımızın metafizik doğasını açıklar ve amacını ortaya koyar. Yaşarken nasıl bir varlık olmamız gerektiğini ve öldükten sonra ruhumuzun başına neler gelebileceğini biçimlendirir.

 

         Duyumsal, duygusal, düşünsel evrenimiz bizim hapishanemizdir. Sonsuzluğun sezgisi hapishanenin kapısıdır ve hapishanenin kapısından sızan kimi hissedişler. Bu hissedişler öncelikle duyumsal, duygusal, düşünsel evrenlerimizin tek bir duyum olduğunu hatırlatıyor.

 

         Bilindiği gibi Uzakdoğu mistizminde zihin-beden ikiliği yoktur. Onlar bedenin zihni yarattığına inanırlar. Ve yemek-içmek o yüzden çok önemlidir. Çünkü zihnimiz bedenimizin bir uzantısı gibi oluşuyorsa o, tamamen yediklerimizden içtiklerimizden oluşmaktadır. Prensip olarak duyumsal, duygusal, düşünsel evrenlerimizin toplamına, insanoğlunun bilişselliği diyelim.

 

         Enteresan olan nokta şu ki, insanlığın tarihsel seyri boyunca, bu bilişselliğin milyonlarca kez bilindiğine, ya da iptal edildiğine şahit olundu. Mucize, normal ötesi, paranormal diye anılan bu olaylar, gündelik hayatın bir parçası olarak oluşur durur.  

 

         Mevcut bilişsellikle o kadar gözümüz kör oldu ki ve ona esir olduk ki, paranormal fenomen yaşayan birçok insan bile aslında bunu yaşamamış olduğunu, olsa olsa bir algı yanılsaması olduğunu söyleyip, unutmayı yeğliyor.

 

         Halbuki paranormal demek, mevcut bilişselliğin çöktüğü birçok anlarda, varlığın kendi bütünselliğiyle temasının değişik bir enerjetik yapı kazanması ve bu yapının yeni evren yorumunun mevcut bilişselliğin evren yorumunu iptal etmesi demek.

 

         Bu zamanlarda insanlar uçar, ateşte yürür, enerji bedeni ile zamanı, mekanı aşan yolculuklar yapar, fizik bedenini bir yerden bir yere ışınlar, telepati (düşünce aktarımı) normalleşir, bazı nesneler ya da eşya materyalize edilir… Ve bu zincir sınırsızca uzayabilir. Olan, koşullandırdığımız bilişselliğin dışına taşabilen, evrensel enerjilerden bir başka yorumu yapabilen bir varlığın orada olmasıdır.

 

         Don Juan Matus’a (Carlos Castenada – Bir Başka Gerçeklik) göre “gerçeklik bir yorumdan ibarettir.” Bu durumda insanoğlunun içine hapsolduğu bilişselliği, zamanın bir yerinde içine sıkışıp kaldığı kendi evren yorumudur.

 

         Bilişselliğin doğası, onun içindeyken sonsuz, sınırsız bir uzam ve zamana sahipmiş gibi görünmesidir. Ama bilişselliğe dışarıdan bakacak bir gözü geliştirirsek (enerji bedeni dikkati), o zamanda bilişselliğin ne kadar sınırlı olduğunu görürüz.

 

         Bilişselliğin dışına taşabilmek için iki metot aynı anda uygulanmalıdır. Bilişselliğin içinde onu sonsuz gibi duyumsarken, aslında defolarının da olduğunu fark etmek. Dışardan yapılacak çalışma ise evrensel enerji gerçekleri ile doğrudan enerji bedenini aktifleştirerek, bilişselliğin içine doğru dışarıdan baskı yapmasını sağlamak. Bu çalışmanın içeriden ve dışarıdan eş zamanlı olarak götürülmesi gerekiyor.

 

Bilinmeyen Yaşam Dergisi, Hürriyet Yolcu, Newage Araştırmacısı.

 

(Güncelleme: 21/09/2006)

<< geri
Ana Sayfa | Hakkımızda | Ziyaretçi Defteri Bugüne kadar sitemizi 94177231 kişi ziyaret etti, Şu anda 483 kişi sitede.