TENKİT KENDİNE, BİLGİ EHLİNE, SEVGİ SEVENEDİR...

SAYFA 1 SAYFA 2 SAYFA 3 * RUHSAL BİLGİ SİTESİ * DOĞRU YAŞAM BİLGİLERİ *                                 *ARAMADIĞIMIZ  HAZİNEYİ  BULAMAYIZ.* SAYFA 4 SAYFA 5 ARŞİV
  Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi

  ZAMAN SONRASINA ...
  SAHİP OLMA DUYGUMUZ
  İRADE NİYETLE GÜÇLENİR
  YEDİ SES, YEDİ RENK...
  GÖNÜL DEĞERLERİMİZ -1
  KAZANÇ EMEK KARŞILIĞIDIR
  UYANIŞ İÇİN BAŞLANGIÇ
  UYANIŞ İÇİN AKTİFLEŞME
  DİLEKLER GERÇEĞE AİT...
  BİLGİ, HİZMET VE GÜÇ
  KOŞULSUZ SEVGİ NEDİR?
  ZAMAN IŞIK ANAHTARDIR
  VİCDANDA YASA, GÖNÜLDE O'
  ANLAMAK AHENK SAĞLAR
  İKİNCİ ZAMAN
  ZAMANI YAŞIYOR OLMAK
  İYİ VE DOĞRU
  DİKKAT ÜST BİLİNCİMİZİN...
  SEVGİ VE YAŞAM
  ZİHİN VE SEVGİ
  İYİLİK BÖYLE BİR ŞEYDİR
  UMUDU DAHA GENİŞ DÜŞÜNMEK
  HAYRI BİLMEK O'NA ERMEKTİR
  EYLEM YOKSA BİLGİ...
  IŞIK OLMAK
  KORKU VE ENDİŞE
  BİRLEŞTİRİLEN DEĞERLER
  BAŞEDEMEDİĞİMİZ SINAVLAR
  DÜNYA OYUNU...
  SEVGİ ÜZERİNE...
  RUHSAL İNCELİK
  ŞUUR VE BOYUT ANLAMLARI
  GÜCÜN KAYNAĞI AŞK...
  GERÇEĞİN GÜCÜNÜ GİYİNMEK
  TV'DE NELER VAR?
  ÖZGÜR MÜYÜZ?
  KURTULUŞ KENDİNİ BİLMEKTİR
  BİLGİ, SEVGİ VE HAYIR
  RUHSAL DENGE VE DÜZEN
  RUHSAL GERÇEK
  GERÇEK BİZ KİMİZ?
  RUHSAL YOLUN ÖNCELİKLERİ
  BİRLİK VE HAYIR İLİŞKİSİ
  BÜTÜNLENMEK
  ALLAH İNANCI
  TV'DE NELER VAR?
  RUHSAL ÖZGÜRLÜK
  ÖZGÜR OLMAK
  DİLEKLERİMİZ
  ÖZ BİLGİ
  HİZMET YARATMAK
  O'NUN ADALETİNİ ANLAMAK
  İLAHİ ADALETİN TECELLİSİ
  KADERİMİZİ BİZ Mİ YARATIYORUZ?
  SEVGİ VE AYDINLANMA
  TV'DE NELER VAR?
  YÜKSEK HİSSEDİŞ
  HAYRI BİLMEK
  SEVGİ VE KENDİNİ BİLME
  SEVGİ VE İNSANÎ DEĞERLER
  YENİ BOYUTA HAZIR MIYIZ?
  TV'DE NELER VAR?
  KARDEŞLİK ANLAMI
  YALAN SÖYLEMEK
  O'NUN SELAMI
  ATEŞ VE YANMAK
  DÜŞÜNCE SEVGİ VE İYİ OLMAK
  ANLAMAK DÜŞÜNMEK ARAMAK
  SEVGİ, İNANÇ, BİLGİ, VE NEŞE
  TV'DE NELER VAR?
  VAROLUŞ SORUMLULUĞU
  İNSANIN ÖZ DÜZENİ
  RUHSAL BİLGİYE UYMAK
  ŞUURLANMA
  KENDİMİZİN SORUMLULUĞU
  YALNIZ İYİLİK
  BERABERLİKTEN BİRLİĞE
  BİLGİNİN HAKEDİLİŞİ
  İNANMAK İLE YAPMAK
  İNANÇ VE SABIR
Bize Ulaşmak İçin
[email protected]
Yazdırılabilir Versiyon


HAFTANIN SORUSU OKUYUCU YAZILARI

İç Yolculuk Nedir?

 

           Yaşadığımız hayatın, koşturmacası içinde bedenimizin ve ruhumuzun dinlenmeye, enerjisini dengelemeye ihtiyacı bulunmaktadır. Evrenin bizlere verdiği enerjileri düzenlemek negatif olanları atmak ve pozitif olanları topraklama yapmak, hem bedenimizi hem de ruhumuzu huzurlu kılmaktadır. Bazen zihnimizi susturarak tamamen yüreğimizdeki sevgiden destek alarak içsel yolculuğa çıkmamız ve yenilenmemiz, arınmamız gerekmektedir. İçsel yolculuğa çıkmamızın yaşadığımız evrende çeşitli karşılıkları  bulunmaktadır.

           Bizlere gönderilen dinlerde yapılan her türlü ibadet de içsel yolculukların bir kısmıdır. Ruhsal âlemde yapacağımız içsel yolculuklardan bir başlangıç olarak yapılması gerekenlerden biri de meditasyondur. Ruhumuzun bütünle buluşacağı en mutlu ve huzurlu anlardan biri olacaktır meditasyon. Gece uykuya dalmadan günün  muhasebesini yapmak bile bir çeşit içsel yolculuğumuza açılan kapıdır.

           Bu içsel yolculuğumuzda, bütünle bir olduğumuzu çok daha fazla hissederek, sorularımızı sorabilir ve buna cevaplar bulabiliriz. Bu tarz çalışmalar ruhsal boyutta ki  büyük amacımıza ulaşmamızda attığımız en büyük adımlardan biri olacaktır.
 
Zeynep Ebru Güçnar

 

09.09.2007

 

 

 

           Aslında bizler nasıl madde âlemini gözleyip algılıyorsak, ruhsal âlemi de o şekilde algılama ve gözleme isteğimiz vardır. Birçoğumuz bu şekilde bir arayış ve bekleti içindedir. Hâlbuki buut olarak duyularımızın en hassas ve uç noktalarından sonra ruhsal boyutun yoğun titreşimsel ve birçoğumuzun algılamasına müsait olan kısımları başlar ki, onun için ruhsal boyuta giden yol içsel yoldur.

 

           İçsel yolculuk, adeta kaba madde dünyasından daha süptil olan ruhsal boyuta yaklaşmak olup, ruhsal bir varlık olan insanın zamanı gelince bu yolculuğa başlaması onun kaderidir… Tekâmül ettikçe maddenin üzerindeki ağır ve kaba unsurlarından kurtulmakta olan insan içsel yolculuğuna devam eder.

 

           İnsanın ruhsal boyut ile olan alakasındaki eksikliği ve kopukluğunun nedeni; kaba madde içine gömülmüş olarak daha süptil titreşim ve duyumları algılayamamasındandır… Bütün kutsal kitap ve öğretiler insanın bu içsel yolculuğuna fayda sağlayacak, yol gösterecek bilgilerle doludur. Ancak ne yaparsak yapalım vibrasyonel titreşimimizi daha yüksek duruma getirmek için üzerimizdeki ağırlıklarımızdan kurtulmamız gerekmektedir. Bu şekilci bir gayretin ötesinde insanın kendini bilmesi ve kendine samimi olması ile başlar.

 

Orhan Yarat

 

10.09.2007

 


 

           İç olunca dış da vardır. İç-dış ayırımı ikili yani düalist dünyaları işaret eder. Dış nerede biter, iç nerede başlar? Bir anlamda iç, görünmeyen, madde-ötesi, maneviyat âlemleri; dış, görülen, tutulan, maddi olanlardır. Bütün kategoriler görecedir, izafidir ve varlığın bulunduğu seviyeye göredir. Seviye değiştikçe sınırlar da değişir. Her şeyin bir olduğu yere varıldığında iç-dış diye ayrı yerler yoktur, düalite yoktur.

           Bizim yaşamımızda iç yolculuk, bildiğimiz kaba maddenin ötesine nüfuz edebilmek, yani sanki yolculuk edebilmektir. Bu yolculuk bilimle, teknoloji ile, düşünce ve sezgi ile olur. Maddenin kaba olarak nitelenmesi, onun küçümsenmesi veya bilgiçlik taslamak anlamında değildir. Yalnızca titreşim düzeyini belirtmek içindir. Kaba, düşük titreşimi ifade eder. Kaldı ki, bugünkü bilimimize göre dahi, madde bir yerden sonra boşluktan ibarettir. Şöyle düşünülebilir: Yaratıcı güç dışında tüm yaratılanların yaratılışlarına uygun özgün maddi nitelikleri ve maddi ortamları vardır. Ancak onların maddeleri kendilerine göredir. Ve her seviyenin kendi “maddesi ve madde-ötesi” vardır. Buna göre her yaratılış düzeyinde o düzeye uygun madde ve madde-ötesi ortamlar o düzey varlıklarına sonsuz imkânlar hazırlarlar. Bu düşünce tarzı yalnız bizim evrenimiz için geçerlidir. Kuşkusuz başka kuralların geçerli olduğu başka evrenler de kendi süreklilikleri içinde var olmaya devam ederler.

           İşte biz de iç yolculuğumuzda katı madde titreşimlerimizi incelterek, ya da onlardan kurtularak (eskiler buna tecerrüd yani soyutlanmak diyorlardı) daha ince titreşimlerin hüküm sürdüğü sayısız dünyalara yolculuk yapma olanaklarına sahibiz. Burada hassas konu –hepsi de aynı anlamda olmak üzere- rezonans, akort, uyum meselesidir. Bu aşamada şuur öne çıkar. Varlığın evrenin sonsuzluklarında kaybolmaması için kendisine en uygun yol göstericileri ve doğru bilgiyi seçebilmesine ihtiyacı vardır. Özgür iradesini bunu sağlayacak şekilde kullanabildiği takdirde yolculuğu başarılı olacak, onu tekâmül ettirecek yeni yerlere yeni menzillere ulaştıracaktır. Başarısız bir yolculuğun ise riskleri vardır. Geri planlarla irtibata geçmesi ona seviye kaybettirecektir. İç yolculuk, yaratılışın başlangıcından itibaren lütfedilenleri bilebilmesi için varlığın kendisinde ve evrende yaptığı keşif gezisidir. Bu yolculuk dünyasal anlamda bir yer değiştirme değildir.

Osman Türkmenler

 

10.09.2007

 

 

 

           İç yolculuk; insanın özünü, gerçek olanı aramak için yaptığı yolculuktur. Bizler daimi yolcularız. Gerek bizim seçtiğimiz, gerekse yapılanmamız için üzerinde bulundurulduğumuz yollar, bize her konuda olgun davranabilmemiz için seçilmiş durumlardır.

 

           Bizlere zaman zaman iç sesimizi dinlememiz konusunda tavsiyelerde bulunulur. İç sesini dinle doğruyu bulacaksın diye. Bizde iç sesimizi dinlemeye çalışırız. Bazen iç sesimizin doğru olduğunu, bazen de yanlış olduğunu düşünürüz. Peki, iç sesimiz diye düşündüğümüz hakikaten iç sesimiz mi, yoksa bizimle oyun oynayan egomuz mu?

 

           Bunu her iki durumda da düşünmek gerekir. Doğru olarak da, yanlış olarak da gördüğümüz, egomuzun bizlere oynadığı bir oyundan ibarettir aslında. Çünkü iç (öz) seste bir oyun yoktur, bir ikilik yoktur. Her şey gerçektir. İşte iç yolculuk bu ayrımı yapabildikten sonra başlar. Doğru sesi bulduktan sonra ise, iç yolculuğumuz, sesin bizi çağırdığı yere, mutlak gerçeğin sesine doğru olacaktır. Bu yol (ses) üzerine kurduğumuz hayatta ise çalışarak başaramayacağımız hiçbir şey olmayacaktır. Yeter ki; üzerimizden, egomuz ile oluşturduğumuz kendi gerçeklerimizden sıyrılalım. 


Tarık Öztürk

10.09.2007



 

           Yaşam, ruhsallıktan uzaksa akıbeti bilinmeyen bir yolculuktur. Bu yolda varılacak noktayı bilerek yaşamı kolaylaştırmak, verimli kılmak kendimizi tanımakla mümkündür. Bu nedenle kendimiz üzerinde ciddi çalışmalar yapmalıyız. Örneğin: bize güç veren yani sevgiyi yaşatan veya gücümüzü düşüren yani bizi sevgiden uzaklaştırıp korkuya, nefrete, öfkeye yönelten şeyleri bilebilme; rahatsızlıklarımızın nedenini ve tedavisini kendi düşüncelerimiz, gayretlerimiz ve deneyimlerimizle bulabilme; bizi mutsuz eden sorunlarımızı çözebilme; eski alışkanlıklarımız ve ağırlıklarımızdan arınma; dolayısıyla sakin ve aktif bir yaşamı devamlı kılabilme. Bütün bu saydıklarımız bizi iç yolculuğunun eşiğine getirecektir. Ancak o zaman iç sesimizi duymaya başlayacağız. Bu sayede sezgilerimiz güçlenecek, ruhsal yönde iç yolculuğumuza adımlar atabileceğiz.

           Sezgilerimizi ve bu sezgileri destekleyen gerçek bilgilerini eyleme soktukça ilhamlarımız ve yaratıcılığımız gelişecek. Bizde kendimizin ve çevremizin fark edeceği bir değişim başlayacak. Kendimizden başka olduğunu zannettiklerimize karşı sorumluluk duymaya başlayacağız. Her şeyle bütünleşme, yardımlaşma, dostluk, destek duygularımız gelişecek. İçte yolculuğumuz bizi üst değerlere taşıyacak. Yaratılıştan bildiğimiz ve devamlı üzerimize yağan bilgilerin bilincine varmamız mümkün olunca dünyasal yaşamımıza da ruhsallığımız yön verecek. Sonuç olarak maddi ve ruhsal yaşam, birbirini destekleyerek bir oluşum ve iç bütünlüğü içinde bizi beklenen, özlenen hedefe ulaştıracaktır.

 

Nevin İnam

 

11.09.2007

 

 


           İç yolculuk MESİH PLANI ile birlikte yapılan bir büyük ilahi yolculuktur ki, buna tüm varlık âlemi ile, zamanlar ve mekanlar ile birlikte yapılan, gerçek anlamda O’nun Emrettiği noktaya ulaşmak üzere bir gönül yolculuğu da diyebiliriz.

 

           Bize “HAL” diye anlatılan seviye belki bu yolculuğun dünya yaşamında gerçekleşmesi gereken ilk aşamasından ibaret. Sonunda ise TEK olan noktaya erişmek ve içinde gücü, bilgiyi barındıran bir sevgi ışımasıyla çokluk âlemlerine hizmet etmektir.

 

           İç Yolculuğunu böyle tarif edince, insan bulunduğu uzak ve pasif duruma bakıyor ve hiçbir yere gitmediğini sadece akıl yürüttüğünü görerek üzülüyor.

 

Güney Haştemoğlu  

 

11.09.2007

 

 

 

İçimiz büyüktür. Şuurlandıkça daha büyür. Düşüncenin uzanabildiği kadar genişler. İnsana “orta evren” denmesi, zihin ve kalp duyuşunun oluşturduğu büyüklüklerdendir. İnsanın esası nasıl bedeni değilse, evrenin esası da gezegenler ve yıldızlar değildir. Evren enerji katmanlarından oluşur. İnsan da böyledir. Düşünce, duygu ve ifadelerimiz iç boşluğumuzdan sesler ve renkler olarak dalga dalga yayılırlar. Sessizce düşündüğümüz bir şey, duygusunun gücü oranında evrene açılan büyük bir yayındır. İnsanların içi belirli kapılardan aynı evrene açılır. İç yolculuk edebi anlamı gibi kişisel bir psikolojik yolculuk değildir.

 

Sevginin çoğalmasıyla, kabuller esneklik sağlar, sezgiler artar. Anlayış ve görüş pek çok olasılıklara da açıklık sağlayınca, iç titreşim geniş ve düz bir yüzey oluşturur. Oraya çekilen ya da zaman zaman uğrayan üst frekanslar olur. Bunlar son derece tabii yaşanır ve insan kendinden ayırt edemez. Beyin bir santral gibi çeşitli sinyaller alırken, zihin bunların geldiği yeri bilemez. Bu iletişim diğer organlara da yansır. Gözle, sözle, dokunuşla, kısaca beden aracını kendisiyle birlikte kullananlar vardır. Gizemli bir çoğul varlıktır insan. İçi ve dışı ortak alandır. Ayrıca sayısız izleyicileri, gözleyicileri (sıra bekleyenleri) olan bir yaşam oyuncusudur. Kendi yaşamının herkesi alakadar eden, çok önemli başrolünde oynar.  

 

İnsanın iç boşluğunun bölümlerinde iç içe yer alan evrensel sistemler vardır. O’nun şah damarından yakın oluşu, yüce katlar ve melekler gibi Tanrısal titreşimlerden doğadaki ana unsurlara kadar tüm enerjilerin de içimizde yer aldığını gösterir. Çünkü her şey bir ve bütündür. Korku, öfke, stres, acı, zararlı alışkanlıklar gibi dengesiz ve düzensiz titreşimler, bu hayır enerjilerini uzaklaştırır ve sistem icabı maruz kaldıkları oranda “aynen” yaşatırlar. Aynı zamanda bu tür bozuk titreşimlerden beslenen enerjileri çeker, içeri yuvalanmalarına ve kontrolü kapmalarına sebep olurlar. İnsanın sorumluluğunun ne kadar büyük olduğu ve kendine hâkimiyetin tüm evrensel yapıyı şifalandıracağı anlaşılmaktadır.

 

İç yolculuk tüm bu çok boyutlu işleyişin farkına varmak ve ona göre kendini doğru konumda ve daima yükselerek büyüyen durumda bulundurmaktır. Bu yolculuğa eşlik edecek güçler gerçeğin bilgisi, arınma, doğru yaşam, içe dönüş, evrensel kardeşlik, grup çalışmaları, bize yol gösteren üst ve öncü sistemleri izleme ve tabii ki “tüm düzenleri hareket ettiren ve birbirine bağlayan güç” olan sevgiyi yaşamaktır.


Altan Gürol


13.09.2007



          
İç yolculuk; Bulunduğumuz psikolojik, bedensel ve akıl işlevli hallerden sıyrılarak gönüle oradan da evrene doğru bir geçiş yapmaktır. İç yolculuk; Hissedilebilir, derinlik unsuru olan, algısal ve sezgisel bir açıklık, farklılıktır. Bu farklılığın farkı genellikle tarif edilemez ya da "huzur" olarak kendini gösterir. Her insan iç yolculuk yaşar ama önemli olan bilincinde yaşamak ve huzurda bulunuşu farkındalıkla oluşturmaktır.

           Şuurlu bir iç yolculuk bize büyük sezgisel açıklıklar sağlayacaktır, kendimizi genelde hep ayrı olarak gördüğümüz bütünle bir olma haline eriştirecek, kalbimiz ve gönlümüzü sevgiyle yıkayacaktır.

           İç yolculuk; Bu yaşamda gerçekten her insanın en büyük ihtiyacı, özlediği ve o ölçüde de kuşkuyla bakılan ve insanlığı birleştirmede en etkili olacak olan o büyük gerçeğin, sevginin kuşku bırakmadan şuurda yer bulması ve yaşama geçirilmesindeki en etkili yoldur, çünkü O’nun birliği ve sevgisi hepimizindir.

Volkan Topaloğlu

15.09.2007

<< geri
Ana Sayfa | Hakkımızda | Ziyaretçi Defteri Bugüne kadar sitemizi 94182396 kişi ziyaret etti, Şu anda 544 kişi sitede.