TENKİT KENDİNE, BİLGİ EHLİNE, SEVGİ SEVENEDİR...

SAYFA 1 SAYFA 2 SAYFA 3 * RUHSAL BİLGİ SİTESİ * DOĞRU YAŞAM BİLGİLERİ *                                 *ARAMADIĞIMIZ  HAZİNEYİ  BULAMAYIZ.* SAYFA 4 SAYFA 5 ARŞİV
  Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba

  ZAMAN SONRASINA ...
  SAHİP OLMA DUYGUMUZ
  İRADE NİYETLE GÜÇLENİR
  YEDİ SES, YEDİ RENK...
  GÖNÜL DEĞERLERİMİZ -1
  KAZANÇ EMEK KARŞILIĞIDIR
  UYANIŞ İÇİN BAŞLANGIÇ
  UYANIŞ İÇİN AKTİFLEŞME
  DİLEKLER GERÇEĞE AİT...
  BİLGİ, HİZMET VE GÜÇ
  KOŞULSUZ SEVGİ NEDİR?
  ZAMAN IŞIK ANAHTARDIR
  VİCDANDA YASA, GÖNÜLDE O'
  ANLAMAK AHENK SAĞLAR
  İKİNCİ ZAMAN
  ZAMANI YAŞIYOR OLMAK
  İYİ VE DOĞRU
  DİKKAT ÜST BİLİNCİMİZİN...
  SEVGİ VE YAŞAM
  ZİHİN VE SEVGİ
  İYİLİK BÖYLE BİR ŞEYDİR
  UMUDU DAHA GENİŞ DÜŞÜNMEK
  HAYRI BİLMEK O'NA ERMEKTİR
  EYLEM YOKSA BİLGİ...
  IŞIK OLMAK
  KORKU VE ENDİŞE
  BİRLEŞTİRİLEN DEĞERLER
  BAŞEDEMEDİĞİMİZ SINAVLAR
  DÜNYA OYUNU...
  SEVGİ ÜZERİNE...
  RUHSAL İNCELİK
  ŞUUR VE BOYUT ANLAMLARI
  GÜCÜN KAYNAĞI AŞK...
  GERÇEĞİN GÜCÜNÜ GİYİNMEK
  TV'DE NELER VAR?
  ÖZGÜR MÜYÜZ?
  KURTULUŞ KENDİNİ BİLMEKTİR
  BİLGİ, SEVGİ VE HAYIR
  RUHSAL DENGE VE DÜZEN
  RUHSAL GERÇEK
  GERÇEK BİZ KİMİZ?
  RUHSAL YOLUN ÖNCELİKLERİ
  BİRLİK VE HAYIR İLİŞKİSİ
  BÜTÜNLENMEK
  ALLAH İNANCI
  TV'DE NELER VAR?
  RUHSAL ÖZGÜRLÜK
  ÖZGÜR OLMAK
  DİLEKLERİMİZ
  ÖZ BİLGİ
  HİZMET YARATMAK
  O'NUN ADALETİNİ ANLAMAK
  İLAHİ ADALETİN TECELLİSİ
  KADERİMİZİ BİZ Mİ YARATIYORUZ?
  SEVGİ VE AYDINLANMA
  TV'DE NELER VAR?
  YÜKSEK HİSSEDİŞ
  HAYRI BİLMEK
  SEVGİ VE KENDİNİ BİLME
  SEVGİ VE İNSANÎ DEĞERLER
  YENİ BOYUTA HAZIR MIYIZ?
  TV'DE NELER VAR?
  KARDEŞLİK ANLAMI
  YALAN SÖYLEMEK
  O'NUN SELAMI
  ATEŞ VE YANMAK
  DÜŞÜNCE SEVGİ VE İYİ OLMAK
  ANLAMAK DÜŞÜNMEK ARAMAK
  SEVGİ, İNANÇ, BİLGİ, VE NEŞE
  TV'DE NELER VAR?
  VAROLUŞ SORUMLULUĞU
  İNSANIN ÖZ DÜZENİ
  RUHSAL BİLGİYE UYMAK
  ŞUURLANMA
  KENDİMİZİN SORUMLULUĞU
  YALNIZ İYİLİK
  BERABERLİKTEN BİRLİĞE
  BİLGİNİN HAKEDİLİŞİ
  İNANMAK İLE YAPMAK
  İNANÇ VE SABIR
Bize Ulaşmak İçin
[email protected]
Yazdırılabilir Versiyon


HAFTANIN SORUSU
OKUYUCU YAZILARI

 

 

Nefes çalışmaları niçin önemlidir?

 

 

Nefes varlığın bilinç kapısıdır. İnsan olarak yedi aşamalı bir bilinç varlığıyız. Nefes de her aşamada farklılaşarak varlığımızın devamını mümkün kılar. Nefes bir bağdır. Bizi dünya yaşamına bağlayan, bedenimize bağlayan, süptil boyutlara ve nihayet O’na bağlayan yedi nefesimiz var. Dolayısıyla nefesin farkında olmak varlığımızın farkında olmaktır. Yükseliş merdiveninin basamaklarını nefesle tanır, nefesle çıkarız.

Her şey nefesle başlar, doğru nefesle gelişir. Bugün yaşadığımız sayısız sorunun altında doğru nefes alamayışımız yatar. Doğru nefesle önce fizyolojik ve psikolojik yaşam değişmeye başlar. Sonra bilinçteki değişimi fark ederiz. Çünkü doğru nefesle gerçek bilgisini teneffüs etmeye başlarız.

“Esas yanınızdadır, içinizdedir. Esas, alıp verdiğinizde teneffüs edilen yüce bir haldir ki, onu kendinizden ayrı düşürmeyin.” www.ayseli.org -Öğretilerden 1

        
Doğrular ve yanlışlar kendi içlerinde bir bütündür. Birbirlerini yaratırlar ve birlikte bir bilinç basamağı oluştururlar. Nefes de bulunduğumuz bilinç basamağının nefesidir. Üst bilince geçmek istiyorsak nefesimizi değiştirmek zorundayız. En güzel nefesi bebekler alır. Sonra büyüdükçe bu nefes unutulur ve bu unutma ile birlikte kendimizi de unutur hale gelmekteyiz.

Doğru nefes bizi bir sonraki doğru nefeslere hazırlar. Bu bilinçte yükselmedir. Doğru nefes bizi varlığımıza ve O’na yaklaştırır. Çünkü doğru nefes Yaratan’ı anmadır. Bu aynı zamanda yerimizi ve haddimizi bilmedir. “BİLİN Kİ BUGÜN NEFES ALIŞINIZ DAHİ O’NUN ELİNDE VE O’NUN İRADESİNDENDİR… Sizler O’nu gerçek duyanlardan olunuz… O’nu her lahza yaşayan ve kendi varlığınızın O’ olmadan hiçbir değeri olmayan ve tek kelime ile bir hiç olduğunu bilenlerden olunuz.” www.ayseli.org / Öğretilerden 2

Her bilgi gibi nefes bilgileri de anlatılıp, yazılmakla; okunup, düşünülmekle anlaşılmaz. Zaten bilginin tamamı da hiçbir zaman ifadeye dökülemez. Eylemle, doğru nefes almak, nefes çalışması yapmakla nefesin ne olduğunu gerçekten öğrenebiliriz. Çünkü bilgi eylemin sonunda ortaya çıkan enerjidir. Eğer ateşi hiç bilmeseydik ve bir odun yanınca ortaya ateş çıkar bilgisine sahip olsaydık bu bizim için ne ifade ederdi? Hiçbir şey! Alevleri tasavvur edebilir, ateşin ısıtıcılığını ve yakılıcılığını anlayabilir miydik? Ne yazık ki bugün ruhsal gerçekler adına bildiğimizi sandığımız, konuşup durduğumuz şeylerin neredeyse tamamı hakkında ateş örneğindeki gibi hiçbir bilgimiz yoktur. Aksi olsaydı hem bizim hem de yakınlarımızda olanların yaşamları değişirdi.

Güney Haştemoğlu – 8.8.2011 *ruhsalboyut.com*

 

 

 

         Nefes çalışmaları hem ruhsal hem de sağlık yönünden hayatı önemi olan çalışmalardır. Bu hususta birçok teknikler geliştirilmiştir. Bu tekniklerden uygulanabilir olan birkaç bölümü internetten aktararak paylaşmak istiyorum;

1-BURUNDAN YAPILAN NEFES TEKNİĞİ

         Bu nefes çalışmamız, yürürken dahi yapılabilecek basitliktedir. Omurga ve omuzlar dik, baş ileriye doğru bakacak. Burnumuzdan 3 saniye boyunca nefes alacağız, bunu yaparken diyaframımız ve akciğerlerimiz dolacak. Daha sonra nefesi 12 saniye içimizde tutacağız. Ardından 6 saniye içinde yavaşça burnumuzdan nefesi bırakacağız. Bu 1 turdur, 1 turu tamamladıktan sonra yaklaşık 10 saniye dinlenip, sonra turu baştan alırız. 3 hafta boyunca 10 dakikayı aşmayınız daha sonra 2 haftada bir 5 dakika arttırabilirsiniz. Havası kirli olan yerlerde nefes çalışmalarını yapmayınız. Rahat olun ve keyif alın, zorlandığınız yerde çalışmayı bırakın.

2-  7 + 10 NEFES TEKNİĞİ

         Zor nefes alan kişiler şuna dikkat etmeliler, nefes; hayatınıza, bedeninize, bütünselliğinize, dengenize işaret eder. Eğer zor nefes alıyorsanız, sizin, hayata, kendinize, bedeninize karşı bir direnciniz, bir reddetme haliniz, kabullenememe ve içerleme halinizin olması çok yüksek bir olasılıktır. Nefes alırken tıkandığınızı hissettiğiniz anda bu sözümü hatırlayıp direncinizi farkedip onu serbest bırakırsanız birden nefesinizin açıldığını daha derin soluklar alabildiğinizi ve derin nefes alabilme sürenizin uzadığını göreceksiniz. 

          Lütfen şimdi hazır bu yazıyı okumuşken sadece ağzınızı kullanarak bütün diyafram ve akciğerleriniz dolacak şekilde 7 dakika boyunca derin nefesler alın, 2 nefes arasında duraklamayın, nefesinizi içinizde tutmayın. Sürekliliği sağlayın, nefesi alış ve verişiniz pürüzsüz ve kesintisiz olsun. Eğer sorunsuz bir şekilde 7 dakika boyunca tarif ettiğim şekilde nefes alabildiyseniz.

           Şimdi de sizi rahatsız eden bir olayı düşünün ve oluşan duygunun vücudunuzda nerede olduğuna dikkat edin. Örneğin: Göğsünüzde mi, karnınızda mı vs... Bunu tespit ettikten sonra 10 dakika yine aynı nefesi o bölgeye odaklanarak yapın. Sanki nefesi o bölgenizden alıyormuş gibi odağınızı oraya çevirin. 10 dakikanın sonunda duyguyu tekrar kontrol edin ve bir farklılık oluşup oluşmadığına dikkat edin ve eğer isterseniz bu deneyiminizi de bizimle paylaşın. Bu ufak ve bir örnek niteliği taşıyan çalışma nefesi birazda olsa deneyimlemenizi amaçlamaktadır.

3-ENERJİ ARTTIRICI NEFES TEKNİĞİ

            Burundan yapılan bir nefes çalışmasını burada aktaracağım. Enerjinizi arttırmak, yorgunluğu geçirmek için kullanılabildiği gibi ayrıca nefesin verdiği genel bir rahatlık sağlar ve daha önce de dediğim gibi yan etki olarak auranızı genişletir ve parlatır sizi dikkat çekici bir hale sokabilir, etraftaki insanların gözü size takılabilir. 

            Evet bu kısa açıklamadan sonra çalışmamıza geçelim. Çalışmanın süresi 10 dakikadır, her gün yapmanızı tavsiye ederim. Zorlanırsanız zorlandığınız yerde bırakın. Diyaframımız (karnımız) geri çekilmiş halde çalışmaya başlıyoruz ve burnumuzdan bütün diyaframı dolduracak şekilde çok derin bir nefes alıyoruz yavaşça, hızlı değil. Diyafram son noktasına kadar dolacak.

             Diyafram geri çekilmiş halde başlamamızın nedeni, daha çok havayı diyaframa doldurabilmek için, çünkü diyaframınız (karnınız) ileri doğru itilmişken havayı içinize yeterince çekemezsiniz. İsterseniz deneyin, diyaframınızı ileri itin ve burnunuzdan derin nefes almaya çalışın, başarılı olamayacaksınız. Neyse diyafram içeri çekili halde başlayıp burundan derin nefes alarak tamamen doldurduktan sonra.

             Yine sadece burnumuzu kullanarak, hızlı bir şekilde nefes verip (çünkü diyafram şu anda hava dolu olduğu için ilk hamlemiz nefesi vermek olacaktır) almaya başlayacağız. Burnumuzdan nefesi verince diyafram hafifçe içeri doğru gidecek, alırken yine ileri doğru gidecek.. 1 saniye içinde 1 nefes verip almanız gerekir, hızınızı buna göre ayarlayın. 10 kere bu şekilde hızlıca burundan nefes verip aldıktan sonra, yine burnunuzla bütün diyafram dolacak şekilde uzun bir nefes çekin ve bu sefer bu diyaframa dolan nefesi ağzınızdan mümkün olan en uzun sürede üfleyerek dışarıya verin. Sanki bir ateşi kuvvetle üflüyormuşsunuz gibi. 

             Böylece bu çalışmanın içeriği olan 1 Nefes döngüsünü yapmış oldunuz. Bu döngüyü 10 dakika boyunca tekrarlayın. Nefesi ağızdan uzun sürede verebilmenin yöntemlerinden bir tanesi dudakları "u" harfini söylüyormuş gibi büzerek üflemektir.

(Bülent Altınkaya- Kişisel Gelişim Teknikleri) 

Derleyen:  Orhan Yarat   – 8.8.2011 *ruhsalboyut.com*

 

 

 

Her şey aldığımız nefesle var. Ne soluduğumuzu bilmek, bizlerin var olduğu sistemin bir parçası olduğunu da hissettirecektir.

         Almış olduğumuz her nefes, Yaratanın sistemi içerisindeki bilgileri soluduğumuz anlamına gelmektedir. Nefes çalışmaları, işte bu bilgilerin vücudumuz üzerinde doğru yerlere iletilmesi için önemlidir. Bilgisinde olduğumuz her konu, eylemi doğrultusunda bilince çevrilerek bizde edilir. Bilgisinde olduğumuz nefeste aynı şekilde, yerince uygulandığı zaman ulaştığı yer üzerinden bilinçli bir hale çevrilir. Dünya’da yaşadığımız süre içerisinde bedensel olarak soluduğumuz hava, bizlerin iletişimi için son derece önemli bir güçtür. Farkındalıkla soluduğumuz her nefes, yönlendirmemiz doğrultusunda üzerimizde açılacak birçok hassanın, yaptığımız yayın üzerinden insanlık üzerindeki doğru etkileri için de çok önemlidir.

         Nefes çalışmak, adeta O’nu içlerimizde hissetme çalışması demektir. Her birimizde O’ndan bir parça var ve ancak bizler o parçayı birbirimiz üzerinden bütünleyerek sisteminde bir yer edinebiliriz. Nefesimiz bütünlüğün hizmeti için çektiğimiz yaşamsal bir güç olmalıdır. Ve nefesi çalışmak, her geliştirdiğimiz nokta üzerinden, birbirimiz üzerindeki hizmet kalitesini de arttıracağından önemlidir.  

Tarık Öztürk – 14.8.2011 *ruhsalboyut.com*          

 

<< geri
Ana Sayfa | Hakkımızda | Ziyaretçi Defteri Bugüne kadar sitemizi 94040165 kişi ziyaret etti, Şu anda 158 kişi sitede.