TENKİT KENDİNE, BİLGİ EHLİNE, SEVGİ SEVENEDİR...

SAYFA 1 SAYFA 2 SAYFA 3 * RUHSAL BİLGİ SİTESİ * DOĞRU YAŞAM BİLGİLERİ *                                 *ARAMADIĞIMIZ  HAZİNEYİ  BULAMAYIZ.* SAYFA 4 SAYFA 5 ARŞİV
  Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe

  ZAMAN SONRASINA ...
  SAHİP OLMA DUYGUMUZ
  İRADE NİYETLE GÜÇLENİR
  YEDİ SES, YEDİ RENK...
  GÖNÜL DEĞERLERİMİZ -1
  KAZANÇ EMEK KARŞILIĞIDIR
  UYANIŞ İÇİN BAŞLANGIÇ
  UYANIŞ İÇİN AKTİFLEŞME
  DİLEKLER GERÇEĞE AİT...
  BİLGİ, HİZMET VE GÜÇ
  KOŞULSUZ SEVGİ NEDİR?
  ZAMAN IŞIK ANAHTARDIR
  VİCDANDA YASA, GÖNÜLDE O'
  ANLAMAK AHENK SAĞLAR
  İKİNCİ ZAMAN
  ZAMANI YAŞIYOR OLMAK
  İYİ VE DOĞRU
  DİKKAT ÜST BİLİNCİMİZİN...
  SEVGİ VE YAŞAM
  ZİHİN VE SEVGİ
  İYİLİK BÖYLE BİR ŞEYDİR
  UMUDU DAHA GENİŞ DÜŞÜNMEK
  HAYRI BİLMEK O'NA ERMEKTİR
  EYLEM YOKSA BİLGİ...
  IŞIK OLMAK
  KORKU VE ENDİŞE
  BİRLEŞTİRİLEN DEĞERLER
  BAŞEDEMEDİĞİMİZ SINAVLAR
  DÜNYA OYUNU...
  SEVGİ ÜZERİNE...
  RUHSAL İNCELİK
  ŞUUR VE BOYUT ANLAMLARI
  GÜCÜN KAYNAĞI AŞK...
  GERÇEĞİN GÜCÜNÜ GİYİNMEK
  TV'DE NELER VAR?
  ÖZGÜR MÜYÜZ?
  KURTULUŞ KENDİNİ BİLMEKTİR
  BİLGİ, SEVGİ VE HAYIR
  RUHSAL DENGE VE DÜZEN
  RUHSAL GERÇEK
  GERÇEK BİZ KİMİZ?
  RUHSAL YOLUN ÖNCELİKLERİ
  BİRLİK VE HAYIR İLİŞKİSİ
  BÜTÜNLENMEK
  ALLAH İNANCI
  TV'DE NELER VAR?
  RUHSAL ÖZGÜRLÜK
  ÖZGÜR OLMAK
  DİLEKLERİMİZ
  ÖZ BİLGİ
  HİZMET YARATMAK
  O'NUN ADALETİNİ ANLAMAK
  İLAHİ ADALETİN TECELLİSİ
  KADERİMİZİ BİZ Mİ YARATIYORUZ?
  SEVGİ VE AYDINLANMA
  TV'DE NELER VAR?
  YÜKSEK HİSSEDİŞ
  HAYRI BİLMEK
  SEVGİ VE KENDİNİ BİLME
  SEVGİ VE İNSANÎ DEĞERLER
  YENİ BOYUTA HAZIR MIYIZ?
  TV'DE NELER VAR?
  KARDEŞLİK ANLAMI
  YALAN SÖYLEMEK
  O'NUN SELAMI
  ATEŞ VE YANMAK
  DÜŞÜNCE SEVGİ VE İYİ OLMAK
  ANLAMAK DÜŞÜNMEK ARAMAK
  SEVGİ, İNANÇ, BİLGİ, VE NEŞE
  TV'DE NELER VAR?
  VAROLUŞ SORUMLULUĞU
  İNSANIN ÖZ DÜZENİ
  RUHSAL BİLGİYE UYMAK
  ŞUURLANMA
  KENDİMİZİN SORUMLULUĞU
  YALNIZ İYİLİK
  BERABERLİKTEN BİRLİĞE
  BİLGİNİN HAKEDİLİŞİ
  İNANMAK İLE YAPMAK
  İNANÇ VE SABIR
Bize Ulaşmak İçin
[email protected]
Yazdırılabilir Versiyon


HAFTANIN SORUSU
OKUYUCU YAZILARI

 

 

Beraber olmak ile gerçek birlik olmak arasındaki farkı nasıl açıklayabiliriz?

 

 

Beraber olmakla gerçek birlik arasında anlam ve mana olarak bir fark vardır. Beraber olmak, neden, sebep ve çıkarlara dayalı olarak, kişi, toplum ve çevre ile bir araya gelme ve birlikte olma ihtiyacıdır. Nitekim İnsanın toplumsal bir varlık olmasından dolayı daima çevre, toplum ve kişilerin himaye, sevgi ve ilgisine ihtiyaç duymuştur. İnsanın kişi, toplum ve çevre ile birlikte olma ihtiyaç, istek ve kaygıları yeri geldiğinde arzu ve eylemlerini dahi bastırabilir. Ancak ihtiyaç, istek ve ilgi bittiği anda beraberlikler de sona erer. Çünkü beraberliğin kural ve davranış şekilleri genel olarak ya ezberlenmiş veya bir yerlerden öğrenilmiştir. Bunu yanında bazı beraberlikler zorunlu olarak sürse de mana, istek ve alaka olarak bitmiş olabilir. Çünkü Dünyasal yaşam boyutlarında ego ve nefis önemli bir faktördür. Ve bir imtihan boyutunda olan ilişki ve iletişimler tekâmül olarak ya karmalardan ya da deneyimleme ihtiyacından doğar. Ancak beraberliklerin uzun zaman süreçlerinde sorunsuz sürmesi kişilerin evrimsel gelişimlerini bir süreliğine dondurmuş veya ertelemiş olarak birbirlerine uyma veya birbirlerini idare etmelerinden kaynaklanmaktadır. Çünkü her şey aslında değişim ve dönüşüm halindedir. Bundan dolayı Aynı ve benzer olanlar bir birini itecek, ayrı ve zıt olanlar ise daima birbirlerini çekeceklerdir. Ve zıtlıklarda yansıma, tesir alış verişi ve deneyimleme vardır. Ve beraberliklerin bilgisi ve bilincinde olarak sevgi, hoşgörü ve sabır ön planda temel ilkeler olmalıdır.

Gerçek birlikte ise bir bütünlük vardır. Aynı bedenimizdeki hücre ve organların bir bütünlük olarak bizi, şahsiyetimizi temsil etmeleri gibi… Ayrıca birlikte bildiğimiz ve anladığımız kadar bilgi, bilinç ve erdemlik vardır. Birliği meydana getiren unsurlar bildiğimiz ve bilmediğimiz birçok hususların bir bütün olarak mevcudiyetidir. Birlikteki olan ahenk, uyum ve sürekliliği bizler ancak doğadan, hayatın kendisinden ve çevremizden aldığımız etki ve tesirlerden anlamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda birlikte olmak, ahenk ve uyum içinde olmak, birlik şuurunda olmaktır. Her şeyi ile bir bütün olan mevcudat bu şekilde asıl birliği ve Tek’i temsil etmektedir. Birlikteliği ve Bir’i imkân ve Kapasitelerimiz nispetinde anlayabilmemiz ancak tekâmül ile olur. Birliktelik, Bilgi, bilinç ve idrak ile oluşan bir farkındalıktır.

Orhan Yarat –26.1.2010 *ruhsalboyut.com*

 

 

Beraberlikler karşılıklı çıkar ve dayanışmaya dayalı olarak bir güç maddi bir kazanç ya da aynı idealler üzerine kurulmuş kurumsal veya kurumsal olmayan topluluklardır. Bu topluluklar belli bir hedefe yönelik bir güç birliği oluşturma amaçlıdırlar. Daha yüzeysel derin olmayan bir durumdur. Yani daha fazla fiziğe dönüktür. Burada bir gücü ve pozitif bir enerjiyi hissetmek de söz konusu olabilir ancak sürekliği yoktur zamanı geçince, arzuladığı hedefe ulaşılınca veya ulaşılmayınca bu enerji çabuk sönümlenir, çünkü amaç daha çok fiziğe dönüktür. Bu özelliklerle var olan etrafımızda bir çok gruplar mevcuttur. Bu gruplar kendi varlıklarını sürdürmek için farklı fikirdeki gruplara pek yaşama şansı tanımak istemezler çünkü kuruluş amaçları sadece kendi benimsedikleri bir fikri veya düşünceyi yaymayı veya bu düşüncede yaşamayı hedeflemektedir.

Gerçek birlik düşüncesi herkesi ve her şeyi içine alan sonsuz sayıda yaşam ve olasılıklardan oluşan bencillik duygusundan arınmış tamamen gerçeğin hizmetinde olan, evrensel yasalarla hareket ederek gerçeğe hizmet eden evrensel titreşimlerle uyum içinde hareket eden bir düşünce ve yaşam biçimidir.

Bir orkestra üyelerinin farklı enstrümanlarla bir müzik eserini icra etmesi gibi, gerçek birlik üyelerinin amacı da üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirerek gerçek birlik düşüncesine ulaşmayı hedeflemektedir. Yaratılan bir müzik eserinin bir senfoni ya da bir sonatın mükemmelliği karşısında aldığımız hazzı bilerek düşünmek, ilk yaratıcının rezonansıyla birlikte bir anlık titreşmenin bile vermiş olduğu hazzı yaşamak insanın hayal gücünün sınırlarını zorlamaktadır. İşte tam bu noktada insan üstü bir düşünceyle yani birlik düşüncesiyle titreşmek için birliğin gereklerini kendimizde sağlayarak bunlardan mahrum kalmamak için bir sebep oluşturmalıdır. Yoksa kendi ellerimizle yarattığımız bu ıstırabı yaşamak zorunda kalabiliriz.

Oğuz Demir - 29.1.2010   *ruhsalboyut.com*

 

 

         Beraberlik tek başına bir değer değildir. Birlik, beraberliğin değer ölçüsüdür. Biraraya gelmek birliğin önemli şartlarındandır ancak gerçek alışverişin olmadığı beraberlikler güç ve zaman kaybı meydana getirirler. Eğer bir beraberlikten manen zenginleşmiş olarak ayrılıyorsak, o beraberlik verdiği güç kadar başarılı olmuştur. Biraraya geliş artı değer üretmiştir. Bu yeni değer, beraberliğin bereketi olmuştur. Tüm maddi olanaklar için bu durum geçerlidir. Örneğin, para, zaman, mal gibi imkânlar doğru kullanılırlarsa bereketli olurlar ve mutluluk getirirler. Aksi takdirde ıstırap meydana getirirler. Paranın gerçek değeri üzerinde yazan miktar ya da alım gücü değildir. Ne kadar hakediyorsak o kadar bereketi ve hayrı olur. Beraberliğin de birlik olma değeri kişilerin sayısı veya beraber oldukları süreler değil, yarattığı sinerji kadardır. Sinerji birliğin bereketi olan artı değerdir.  

İmkânlarımız arttıkça doğruluğumuz da artmak zorundadır. Daha erdemli olmamız gerekir. Bunun somut anlamı daha çok çalışmak, daha çok değer üretmek demektir. Aile, dostluk, çalışma ortamları gibi her türlü beraberlik zamanları emek ister. Bireyler arasında güzel ve gerçek değerleri içeren iletişimin kurulması ve sürdürülmesi zor bir iştir. Çalışmanın yanında saygı, sevgi, anlayış, paylaşım, huzur, plan ve program, ortak bir hedefi benimseme, görev bölümü, işbirliği ve uyum gibi diğer pek çok değerleri de bilinçli kullanmayı gerektirir. Bunların birinin eksikliği veya hatalı kullanımı birliğin havasını ve ahengini bozar. Birlik yüce bir değerdir. Onun başarıldığı anlarda yüce enerjinin coşkusu hissedilir, tezahürler olur ve açılımlar meydana gelir. Ancak bunun anlarda kalmaması, sürekli bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerekir. Bazen olan, bazen olmayan rasgele bir gidiş değildir.

Altan Gürol – 29.1.2010  *ruhsalboyut.com*

 

 

Beraberlik, arkadaşlık ve sevinç duygusunu canlandırır. İnsanlar belli süreler içinde beraber olmayı ister ve severler. Böylesi sıradan beraberliklerdir. Gerçek beraberlik bir amaca can vermektir. Onun büyümesini gelişmesini sağlamak olumlu ve gerçek bir kuvvet haline getirmektir. Gerçek birliğin birbirine güvenen, aynı amaç uğruna çalışan, kendine özgü becerisini geliştirip büyüten ve bunları eyleme geçiren bireylere ihtiyacı vardır. Böyle bir birlikte enerji üretimi meydana gelir. Bu enerji düşünce gücünü geliştirir. Bireylerin iyiye, güzele doğru gelişimini teşvik eder. Yaşamlarına sağlık ve disiplin getirir. Gerçek birlik bir kere meydana geldiğinde kendini vazgeçilmez kılar. Bu aynı zamanda bir kader birliğidir. Kişiler birbirlerini gözlerinden tanır, kalben anlaşır, sözsüz konuşurlar. Bütün bunlar şüphesiz bir çırpıda meydana gelmez. Emek, gayret, çaba, sabır ister. Egodan kurtulmak, kalbi yumuşatmak, sevginin ne olduğunu bilmek gerekir. Ama gerçek beraberliklerde ortaya çıkan içsel güzellik, nedensiz sevinç, bilinmek istenene ulaşma heyecanı görünen, görünmeyen güçlüklere üstünlük sağlar. Gerçek mutluluk da budur.


Günal Gölhan – 30.1.2010 
*ruhsalboyut.com*

 

 

         Beraberlik, her zaman için olan bir durumdur, herkes ve her şey bulundukları  mekân doğrultusunda zaten bir beraberlik yaşamaktadır. Birlik olmak ise, güçlerin birleştirilmesi, ikinin bir edilmesi anlamına gelmektedir.

         Gerçek birlik, gerçek beraberliklerin eylem safhasıdır. Beraberliklerimiz birbirimizin eğitimi için, ekimin ve daha sonrada üretim safhasının oluştuğu platformlar olmalıdır. An’da oluşumuz, gerçek beraber oluşumuzun da kapısını açacaktır. An’da kiminle beraber olduğumuzun bilinirliği bizim sürekli farkındalığımız doğrultusunda gerçekleşecek bir durumdur. Farkındalığımızın artması, beraberlikleri de anlamlı hale getirecektir. Bu anlamlı oluş, beraberliği paylaşanların bütünlediği yer doğrultusunda üretimin ne olduğunu oluşturacaktır. Üretim işine girişebilmemiz de bu bütünlüğü korumakla, birlikteki her dişlinin fonksiyon görmesiyle mümkün olacaktır. Bir arabayı ele alalım; araba bir sürü parçadan oluşmaktadır, bir parçanın eksikliği ya da düzgün işlemesi arabanın ya hareket etmemesine ya da dengesiz hareket etmesine neden olur. Bunu gidermek için de her parçanın zamanında bakımı, hatta eskiyen parçaların düzeni bozmaması için değiştirilmesi gerekir. Bizlerin de gerçek birlik olabilmesi için ilk başta aksayan parçalarımızın neler olduğunu ya da neyi değiştirmemiz gerektiğini iyi bilmemiz gerekir. Bununla ilgili bir sıkıntımız kalmadığı takdirde birliğin aksamayan bir parçası halini alırız.

         Beraberlikler, kendimizi bulmamız, içimizdeki gerçeği açığa çıkartarak yapmamız gerekenin ne olduğuna karar vermemiz yönünde atılan adımlardır. Gerçek beraberlikler, yapmamız gerekenin öğrenildiği yerden gerçekleşmesi için hareket verdiren gönül birliktelikleridir. Gerçek birlik olmak; işinin ehli olanların, görev bilincinin sorumluluğu ile birleşerek, mutlak bir teslimiyet içinde yapmış oldukları işi, sürekliliği sağlanacak şekilde yaparak düzenin parçası olma halidir. 

Tarık Öztürk – 31.1.2010  *ruhsalboyut.com* 

 

 

         Beraber olmak şimdi yaşadığımız ve bildiğimiz bir durumdur. Birlik olma hali ise günlük yaşamda çok seyrek olarak ortaya çıkar. Birlik olma ”ben”in arka plana çekilmesi, adeta unutulması halidir. Birlik bir amaç etrafında toplanma olabileceği gibi insanların birbirlerini koşulsuz sevmesi ve kabul etmesiyle de ortaya çıkar. Birliği oluşturanlar birbirlerine karşı tam anlamıyla teklik halinde özde ve sözde birdirler. Birbirlerinin iyiliği için göze almayacakları, paylaşmayacakları hiçbir şey yoktur. Bu bir nevi tek kalpte birleşmektir ki, büyük bir sinerji yaratır. Birlik olan grupların güçleri çok şeyleri başarır. Birlik hayrın, gücün giriş kapısıdır.

         Birlik emek gerektirir. Bu emek, süreklilik arz eden doğru davranıştır. Gerçek birlik daima büyür. Çünkü çevresinde çekim alanı oluşturur. Birlikte ortaya çıkan güç ilahidir. İnsanların birliğe ulaşmaları Rablerine ulaşmalarıdır. Birlik olma ölmeden ölmedir, dünyada iken sırra ermedir.

Güney Haştemoğlu - 31.1.2010  *ruhsalboyut.com*

<< geri
Ana Sayfa | Hakkımızda | Ziyaretçi Defteri Bugüne kadar sitemizi 93887631 kişi ziyaret etti, Şu anda 144 kişi sitede.