LBL_YAZI
SAYFA 1 SAYFA 2 SAYFA 3 SAYFA 4 SAYFA 5 ARŞİV
  Bugün: 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Bize Ulaşmak İçin
[email protected]
Yazdırılabilir Versiyon

 

Zorluklarla Mücadele Kuralları

 

         İçinde bulunulan durum ve şartlar iyi değerlendirilmelidir. Zorluklarla karşı karşıya kalındığında zorluğun derecesi, stres düzeyi, büyüklüğü iyi tespit edilmelidir. Bilgi ve tecrübe ışığında plan yapılmalı, ekip çalışması yapmaktan kaçınılmamalıdır.

 

         Lüzumsuz telaş zarar getireceği için sakin olmak gerekir: Düşünmeden, planlamadan acele bir reaksiyon gösterildiği zaman hata yapma ihtimali artacaktır. Panik havasında olaylara bakış açısı kaybolacağından yapılması gerekenler yapılamaz. Bu sebeple iyi bir plan yapılmalı, karar vermeden ve harekete geçmeden önce içinde bulunulan durum iyi değerlendirilmelidir.

 

         Korku ve paniğe kapılmamak gerekir: Zorluklarla mücadelede insanın en büyük düşmanı korku ve paniktir. Korku ve panik doğru karar verme yeteneğini sekteye uğratır. Çareler aranmalı, eldeki imkânlar değerlendirilmelidir. İçinde bulunulan ortam iyi kavranmalıdır. Çözüm üretmedeki tecrübe ve yetenek, zorluklarla baş etmede insanın en büyük yardımcısıdır.

 

         Diğerlerinin tecrübelerinden yararlanılmalıdır. Karşılaşılan bir zorluk sırasında ekip üyelerinden ya da tek başına iseniz içinde bulunduğunuz durum ile ilgili ve tecrübesi olan insanlardan yardım istemekten çekinilmemelidir.

 

         Bir işi nasıl yapacağımızı düşünmeyip niçin yapacağımıza odaklanırsak zaman kaybederiz. Zorlukları yenmenin yolunun yüksek enerji harcamak olduğunu düşünerek hareket edersek yorulmaktan başka kazancımız olmaz. Zorluklar karşısında kişisel niteliklerimizi geliştirip temel prensipleri hayatımıza uyguladığımızda ise zorluklar kolaylaşarak yolumuzdan çekilirler.

 

(Niyazi Fırat Eres, Genç Gelişim, Ekim 2006)

 

(Güncelleme: 13/10/2006)

<< geri
Ana Sayfa | Hakkımızda | Ziyaretçi Defteri Bugüne kadar sitemizi  kişi ziyaret etti, Şu anda  kişi sitede.