TENKİT KENDİNE, BİLGİ EHLİNE, SEVGİ SEVENEDİR...

SAYFA 1 SAYFA 2 SAYFA 3 * RUHSAL BİLGİ SİTESİ * DOĞRU YAŞAM BİLGİLERİ *                                 *ARAMADIĞIMIZ  HAZİNEYİ  BULAMAYIZ.* SAYFA 4 SAYFA 5 ARŞİV
  Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi

  ZAMAN SONRASINA ...
  SAHİP OLMA DUYGUMUZ
  İRADE NİYETLE GÜÇLENİR
  YEDİ SES, YEDİ RENK...
  GÖNÜL DEĞERLERİMİZ -1
  KAZANÇ EMEK KARŞILIĞIDIR
  UYANIŞ İÇİN BAŞLANGIÇ
  UYANIŞ İÇİN AKTİFLEŞME
  DİLEKLER GERÇEĞE AİT...
  BİLGİ, HİZMET VE GÜÇ
  KOŞULSUZ SEVGİ NEDİR?
  ZAMAN IŞIK ANAHTARDIR
  VİCDANDA YASA, GÖNÜLDE O'
  ANLAMAK AHENK SAĞLAR
  İKİNCİ ZAMAN
  ZAMANI YAŞIYOR OLMAK
  İYİ VE DOĞRU
  DİKKAT ÜST BİLİNCİMİZİN...
  SEVGİ VE YAŞAM
  ZİHİN VE SEVGİ
  İYİLİK BÖYLE BİR ŞEYDİR
  UMUDU DAHA GENİŞ DÜŞÜNMEK
  HAYRI BİLMEK O'NA ERMEKTİR
  EYLEM YOKSA BİLGİ...
  IŞIK OLMAK
  KORKU VE ENDİŞE
  BİRLEŞTİRİLEN DEĞERLER
  BAŞEDEMEDİĞİMİZ SINAVLAR
  DÜNYA OYUNU...
  SEVGİ ÜZERİNE...
  RUHSAL İNCELİK
  ŞUUR VE BOYUT ANLAMLARI
  GÜCÜN KAYNAĞI AŞK...
  GERÇEĞİN GÜCÜNÜ GİYİNMEK
  TV'DE NELER VAR?
  ÖZGÜR MÜYÜZ?
  KURTULUŞ KENDİNİ BİLMEKTİR
  BİLGİ, SEVGİ VE HAYIR
  RUHSAL DENGE VE DÜZEN
  RUHSAL GERÇEK
  GERÇEK BİZ KİMİZ?
  RUHSAL YOLUN ÖNCELİKLERİ
  BİRLİK VE HAYIR İLİŞKİSİ
  BÜTÜNLENMEK
  ALLAH İNANCI
  TV'DE NELER VAR?
  RUHSAL ÖZGÜRLÜK
  ÖZGÜR OLMAK
  DİLEKLERİMİZ
  ÖZ BİLGİ
  HİZMET YARATMAK
  O'NUN ADALETİNİ ANLAMAK
  İLAHİ ADALETİN TECELLİSİ
  KADERİMİZİ BİZ Mİ YARATIYORUZ?
  SEVGİ VE AYDINLANMA
  TV'DE NELER VAR?
  YÜKSEK HİSSEDİŞ
  HAYRI BİLMEK
  SEVGİ VE KENDİNİ BİLME
  SEVGİ VE İNSANÎ DEĞERLER
  YENİ BOYUTA HAZIR MIYIZ?
  TV'DE NELER VAR?
  KARDEŞLİK ANLAMI
  YALAN SÖYLEMEK
  O'NUN SELAMI
  ATEŞ VE YANMAK
  DÜŞÜNCE SEVGİ VE İYİ OLMAK
  ANLAMAK DÜŞÜNMEK ARAMAK
  SEVGİ, İNANÇ, BİLGİ, VE NEŞE
  TV'DE NELER VAR?
  VAROLUŞ SORUMLULUĞU
  İNSANIN ÖZ DÜZENİ
  RUHSAL BİLGİYE UYMAK
  ŞUURLANMA
  KENDİMİZİN SORUMLULUĞU
  YALNIZ İYİLİK
  BERABERLİKTEN BİRLİĞE
  BİLGİNİN HAKEDİLİŞİ
  İNANMAK İLE YAPMAK
  İNANÇ VE SABIR
Bize Ulaşmak İçin
[email protected]
Yazdırılabilir Versiyon


Yeni Rahatlama Trendi Uzakdoğu Terapileri

 

           Sadece vücudunuzu değil ruhunuzu da rahatlatmak için Uzakdoğu terapilerini mutlaka denemelisiniz.

 

           İSTANBUL - ABD ve Avrupa’da üniversite düzeyinde eğitimleri dahi bulunan Uzakdoğulu terapiler gittikçe ülkemizde de yaygınlaşıyor. Uzakdoğu kökenli terapilerin hepsi hastalıkların temelinde ruhsal sorunlar yattığı düşüncesinden yola çıkıyor ve tamamlayıcı tıpta bile kullanılıyor. İşte size vücudunuzu ve ruhunuzu rahatlatacak Uzakdoğu terapileri...

 

EGZOTİK BALİ MASAJI
           Bali masajı, bitki özleriyle yapılmış doğal vücut peelingiyle başlıyor ve ölü derilerin atılması sağlanıyor. Ardından cildi besleyen “Boreh”le masaj yapılıp, peeling kremi temizleniyor. Cildi yoğun biçimde nemlendiren ve Balililer tarafından “yoğurt maske” olarak bilinen yoğun bir maske uygulanıyor. Bu maske de çiçek özleriyle hazırlanan banyoda temizleniyor. Banyodan sonra bir süre dinleniyor ve toksinleri atmanıza yardımcı olacak bitki çaylarını yudumluyorsunuz.

           Bali masajında kullanılan yağlar son derece çeşitli. Hatta, Bali’deki pek çok SPA merkezi kendisine ait özel karışımlı yağlar üretiyor. En çok kullanılan meyve ve bitkiler arasında ananas, hindistan cevizi, çam ve lavanta var. Bunların en ünlüsü “Boreh”taze hindistan cevizi suyu, çeşitli tropik çiçekler, yaban zencefili ve kırmızı biber karıştırılarak hazırlanıyor. Boreh’le yapılan masaj sonrasında vücut ısısı artıyor ve kan dolaşımı hızlanıyor. Cildin nem dengesini korumasına yardımcı olan Boreh’in en önemli özelliği cilde ipeksi bir yumuşaklık kazandırması.

           Yine Bali masajı sırasında kullanılan “Lulur”, pirinç tozu ve zencefilin yanı sıra bazı tropik bitki yaprakları karıştırılarak hazırlanan özel bir maske. Bu maskenin de cildi yumuşattığına inanılıyor. Bal, Hindistan cevizi, kahve karıştırılarak yapılan peeling kremleri tamamen doğal oldukları için ölü derilerin atılmasını sağlıyor ancak cildin nem dengesine zarar vermiyorlar. Bali masajı sonrasında kaplıca suları ya da sütle banyo yapılıyor.

AROMATERAPİ
           Aromaterapinin yani kokularla iyileşmenin kökleri yüzyıllar öncesine dayanıyor. Roma İmparatoru Neron’un gül yaprakları üzerinde uyuyarak huzura kavuştuğu bugüne dek gelen söylentiler arasında... Aromaterapi gücünü bitki ve çiçeklerden elde edilen özlerden alıyor. Ve birkaç damla yağ kullanılarak elde edilen karışımlar akla gelebilecek her türlü hastalığın tedavisinde kullanılıyor.

           Kokulardan faydalanmanın en etkili yolu ‘essential oils’ denilen saf bitki özlerinden yapılan karışımları kullanmak. Bunlar badem, susam hatta zeytin yağı gibi bitkisel bir yağ baz alınarak hazırlanıyor. Yağlar gözenekler yoluyla cilt tarafından emiliyor ve koku yoluyla ciğerlere gidiyor ve böylece etki ediyor. Kokularla çok ciddi hastalıklardan çekingenlik gibi psikolojik durumlara kadar pek çok rahatsızlığın tedavisi yapılabiliyor.

PAPATYA
           Bileşiminde ‘bisabolol’olan papatya bu özelliğiyle tahriş olmuş ciltleri rahatlatmak için birebir. Papatya yağı ya da papatya çayıyla göz çevresine yapılan kompres, şişliklerin kısa sürede inmesini sağlıyor.

SANDAL AĞACI
           Konsantrasyonu kolaylaştırdığı için meditasyon sırasında yaygın biçimde kullanılıyor. Hindistan’da, tapınaklarda tütsüleri en çok yakılan kokulardan biri. Çok güçlü bir afrodizyak olan sandal ağacı, cilt için faydalı. Tatlı kokusuyla parfüm üreticilerinin de tercihi.

GÜL
           Gül yağında cildi sıkılaştırmaya yarayan tanin maddesi var. Yani gül suyunun tonik olarak yaygın bir şekilde kullanılması boşuna değil. Bu arada dünyadaki en iyi gül yağı Türkiye’de çıkıyor. Gül kokusu kişilerin kendilerini pozitif ve huzurlu hissetmelerini sağlıyor.

BERGAMOT
           Canlandırıcı ve dengeleyici etkisi çok fazla. Rahatlatıyor ve rahat bir uyku çekmenizi sağlıyor. Kolonyalarda çok kullanılıyor. Bir damla bergamot yağını biraz alkolle karıştırıp çok hafif bir kolonya elde etmek mümkün.

SHIATSU
           Kökleri Çinliler’e kadar uzanan Shiatsu, Japonlar tarafından geliştirilmiş ve yaygınlaştırılmış. Japonca “Shi” parmak, “Atsu” ise basınç demek. Yani Shiatsu “parmak basıncı” anlamına geliyor. Bu tanımdan de anlaşılacağı gibi Shiatsu, parmakla yapılan bir masaj türü. Tabii zaman zaman devreye eller, el ayaları ve dirsekler de giriyor. Shiatsu’da esas hedef, Uzakdoğu kökenli tüm tedavi yöntemlerinde olduğu gibi kişide genel bir iyilik ve denge sağlamak, negatif olan her şeyi uzaklaştırıp pozitiflere yer açmak.

           Akupunkturda olduğu gibi Shiatsu da öncelikle vücudun enerji dengesiyle ilgileniyor. Vücudun içindeki enerjiyi yani “Chi”yi, bedenin görülemeyen ve hissedilmeyen yaşam gücü olarak tanımlamak mümkün. Uzakdoğu tıbbına göre chi, vücudumuzda bazı yollar (meridyenler) boyunca akıyor. Meridyenlerin de hem fiziksel hem de psikolojik durumumuzla yakından ilgisi var. Shiatsu’da da meridyen sistemi üzerinde çalışılıyor. Bir su yoluna benzetebileceğimiz meridyenler de tıpkı su yolları gibi tıkanabiliyor ve bu enerji akımının bozulmasına, dengesizleşmesine neden oluyor.

           Bunun sonucunda ağrılar, yorgunluk, huzursuzluk, depresyon ve daha pek çok sorun baş gösteriyor. Shiatsu tekniklerinin hedefi bu tıkanıklıkları ve dengesizlikleri gidermek. Peki bu nasıl oluyor? Meridyenler boyunca, Chi’nin aktif olduğu bazı özel enerji noktaları var ki bunlar “Tsubo” olarak adlandırılıyor ve Shiatsu uzmanı bu noktalara basınç uygulayarak tıkanıklığı gidermeye çalışıyor.

SPOR MASAJI
           Spor masajı özellikle yoğun egzersizler sonrasında yapılan özel bir masaj türü. Profesyonel sporcuların başarısında önemli katkısı olduğuna inanılıyor. Pek çok tanınmış sporcu bu masajdan faydalanıyor. Spor masajını, yumuşak dokular üzerinden yapılan bilimsel bir ve sistematik bir tedavi olarak tanımlamak mümkün. Bu masaj kaslara kadar inerek yumuşak dokulardaki metabolik ve yapısal dengesizlikleri düzenliyor.

           Spor masajının yavaş ancak basınçlı dokunuşları, masaj yapılan kişide hem fiziksel hem de psikolojik bir rahatlamanın olmasını sağlıyor.

           Spor masajı diğer tüm masajlardan daha kuvvetli bir şekilde yapılıyor ancak ağrı vermiyor. Spor masajı sırasında masaj yağı kullanılmıyor. Bu özel masaj türüyle sadece belirli kaslar üzerinde yoğunlaşmak da mümkün. Böylece sorun yaratan ve performans düşüklüğüne sebep olan bölgelerdeki dengesizlikleri de gidermek olası. Spor masajının ana hedefi içinse rahatlamayı sağlamak, ağrıları gidermek ve hareket kabiliyetini arttırmak. Spor masajıyla sporcunun, tüm eklem ve kaslarının en iyi şekilde çalışması sağlanıyor. Böylece sporcu performansını en üst düzeyde kullanabilecek hale gelebiliyor.

 

NTVMSNBC - Güncelleme: 14.49 TSİ 24 Mayıs 2008 Cumartesi

 

24.05.2008 *ruhsalboyut.com* 

<< geri
Ana Sayfa | Hakkımızda | Ziyaretçi Defteri Bugüne kadar sitemizi 93982897 kişi ziyaret etti, Şu anda 160 kişi sitede.