HAFTANIN SORUSU
OKUYUCU YAZILARI


Başarı nedir?




        
Başarı elimizden gelenin en iyisini, en doğrusunu, en güzelini, en hakçasını yaptığımız zaman kazandığımız şuurdur. Böyle bir başarı, yeni başarılara, kazanılan şuur yeni şuurlara açılır. Şuurlu olmak, güçlü olmaktır, görev yapmaya muktedir olmaktır.

Başarı O’nun Rızası’nı kazanmaktır.

Maddi başarılar hayra hizmet ettiğinde O’nun Rızası kazanılır. Hayra hizmet eden her türlü çalışmaların başarısı için Yücelik daima yardımcıdır. Bu yönüyle başarı, dünyada bedenli iken Yücelikle birlikte çalışabilmektir.

Yücelikle birlikte çalışabilmek için gönülden gelene teslimiyet gerekir.

Yüceliğin yardımı azimli, kuşku duymadan, inançla ve sürekli çalışanlar, yılmayanlar, usanmayanlar üzerinedir.

Başkalarından yardım bekleyerek başarı kazanılmaz. Çünkü tek ve gerçek yardım O’ndandır. Başkasından yardım beklemek kendi gücünü, inancını sıfırlamaktır.

Görev ve başarı arasında organik bir bağ vardır. Bir göreve bağlı olmayan başarı gerçek bir başarı değildir, egonun tatminidir. Para kazanmak, zengin olmak, makam, diploma, yetenek sahibi olmakla hangi hayırlı görevin hizmetindeydik? Bu sorunun, O’nun Rızası’nı kazanabilecek bir görevin yerine getirildiğine dair bir cevabı yoksa ortada bir başarı da yoktur.

Diyelim ki ömür boyu insanlığa hizmet ettik, yaşamımız dünyaya hayırlar getirdi, Yüceliğin bizim üzerimizden insanlara gerçeği yaşatmasına vesile oldu. Bu bir insan için ne kadar büyük bir başarıdır! Bu başarının kişiye verdiği gerçek kazanç ise kalbinin aşkla dolması ve daha büyük görevlere liyakat kazanmasıdır. Başarı budur.

Güney Haştemoğlu – 11.9.2012 *ruhsalboyut.com*


 

 

          Başarı, başarmaktır. Gerçekleştirmek, aşmak, ulaşmak ve ortaya koymaktır. Herkesin başarısı tekâmülü ile doğru orantılıdır. Başarının aslında kıyası, büyüğü ve küçüğü yoktur. Başarı başarıdır. İnsanın yaşam sürecindeki tekâmül düzeyi ve liyakati nispetinde deneyimleyeceği, aşacağı ve ortaya koyacağı şeyleri gerçekleştirmesi başarıdır.

          Başarı insanın gelişim göstergesidir. Ortada başarı varsa, ilahi ve evrensel olarak bir etki ve tesirini aldığı ilerleme var demektir. Başarı, moral ve gelişim sürecini olumlu yolda etkileyen bir vasıtadır. Başarı insanın kendini ispatlamasının bir kanıtıdır. Başarı bir sonuç ve neticedir. Zorlukları yenerek eşikleri aşmanın, cehdederek sabırla yürümenin, bilgi ve farkındalıkla ne yapma bilincine ulaşmanın bir yansımasıdır. 

          Başarının gerisinde emek, mücadele sabır ve irade vardır. Değişim, gelişim ve nihayetinde başarı hiçbir zaman kendiliğinden olmaz. İnsanı harekete geçiren moral değerleri ve kendine güven vardır. Moral değerleri ve kendine güveni bilgi, bilinç ve farkındalık sağlar. Bilgi, bilinç ve farkındalığın oluşması için ilahi ve evrensel bilgi ve bilince ihtiyaç vardır. Bu yüzden ruhsal bilgiler çok önemlidir.

         Ruhsal bilgi ve öğretiler başlıklar halinde bir bütün olarak anlatıldığı gibi, birçok konu, anlatım ve öğretilerde kelimeler, cümleler ve paragraflar halinde gizli ve aşikâr bulunmaktadır. Öğrenmek, araştırmak ve bilincine vararak kendini tanımak başarının ilk adımıdır. Çünkü ruhsal bilgiler başarmak istenilen bütün konularda neden, niçin ve niye sorularının karşılığını, akıl, mantık ve şuur çerçevesinde verdiği için, şevk, heyecan ve başarma sorumluluğunun gerçek anlam ve manasının anlaşılmasını sağlar.

Orhan Yarat -11.9.2012 *ruhsalboyut.com*

 




Başarı çalışan, iyide olan, doğruda olan sevgi dolu kişiye Allahın nasibidir.

Başarı bir şeyi yıkıp dökmeden incitmeden hedefe ulaşmaktır. Bu okulda, iş yerinde, mesleğinde ulaşılacak hedeftir.

İyide, doğruda, çalışarak, isteyerek, severek ve Allah’tan dileyerek yapılan her iş başarı ile hedefine ulaşır.

Fahire Öztekin – 14.9.2012 *ruhsalboyut.com*

 


 

         Normal uzunluktaki bir ömrün başarısı, başı ve sonu arasında kaydettiği ruhsal gelişim ile ölçülür. Kazanmış olduğu manevi değerler, yanında götüreceği kazançlardır.

         Başarı her alanda olmalıdır. Başaramadığımızı düşündüğümüz hususlar ömür boyu ayağımızda taşıyacağımız prangalar gibidirler. Yürüyüşümüzü yavaşlatıp, gelişimimize engel olurlar. Bir organ rahatsız olduğunda nasıl tüm vücudun hareket kabiliyeti azalıyorsa, bir alandaki başarısızlığımız diğer alanlardaki başarımızı zorlaştırır. Okul, meslek, aile kurma, sosyalleşme, beden bakımı gibi dünyasal alanlar gözardı edilirse, ruhsal başarı mümkün olmaz. Bu alanlarda sorunlar yaşayan bir insan, kendini geliştirmek için gerçeğe yönelme ve araştırma gücü bulamaz.

         Maddi başarılar ruhsallığımıza destek olmak için gereklidirler, ancak çoğu zaman insanda kendini beğenmişlik duygusu yaratarak, başarı merdiveninin üst basamağı olan ruhsal gelişimden uzak tutarlar. İnsan başarıları sadece kendinden bilmemelidir; onlar kendisine O'nca nasip edilmişlerdir. Bunun farkına varan insan tevazu değerini kazanır. Kendinden memnun olma hali, ruhsal kazanımlarını sürdürebilmesi üzerinden oluşmalıdır. 

Altan Gürol – 15.9.2012 *ruhsalboyut.com*

 

 

 

Başarı insanin hayal ettiklerini hayata geçirme halidir. Hayata geçirme kavramı ilk önce hareket etmeyi, işlevsel olmayı gerektirir. Ardından son durum ne olursa olsun, bir sonuca varma halidir. Azim gerektirir, sabır gerektirir ve inanç  gerektirir...

Başarı hayata tutunma eylemidir. Hayatta kalma stratejisidir. Kendinin, yaşamın, zamanın ve koşulların farkında olma gereğiyle oluşan bir öğrenme halidir. Deneyimlemedir...

Yılım Ceceloğlu – 15.9.2012
*ruhsalboyut.com*

 




Dünyasal başarı, arzu ettiklerimizi çalışıp çabalayarak elde ettiğimiz deneyimlerimizdir. Eğer bilinçli değilsek sadece egomuza hizmet ederiz. Ruhsal başarı ise önce bilgilenerek sonra içimizdeki özü hissedip onunla bağlantı kurarak bütünün hayrına çalışmaktır.

          Beşeri hayatta zengin de olsak, makam sahibi de olsak daima huzursuz ve ihtiyaç içinde oluruz.

          Yüce varlığımızla birleştiğimizde her isimizde hayır vardır, sevgi vardır ve bize yardım da edilir.

Nurten Ercan – 18.9.2012
*ruhsalboyut.com*